2007.12.08. Szombat

Na szóval először is rohadjon meg a 126.hu, mert ha itthon vagyok (értsd: Szlovákiában), sosem műkszik rendesen. Ennek lehet valami ilyen határok közti gondja?:( Mondjuk ez most legkevésbé sem szegi kedvem, mert történt ma velem pár aranyos dolog :) :) :)

Tehát ma fél 3 körül fogtam öcsémet és irányba vettük Tibit, akinél mint már említettem, június 29-e óta lakatolódott Ottó. Mivel az operáció sikeres volt , Ottó 23 hét után átkerülhetett az intenzívről a belgyógyászatra. Trailert sajnos senki sem vágott hozzánk az út során, így maradt a kissé törvénybeütközőbb megoldás: én Fabia be, kötél, végén Ottóka, benne öcsém, egy bukósisakkal megspékelve. (nem mentegetőzés képpen, sőt inkább sajnálatomra elmondom, hogy azért lett ő a vontatott ember, mert az én fejemre nem ment fel a bukósisak - a hajam miatt :D Pedig szívesen abszolváltam volna ezt a kalandot :) ).

Itt jön egy epizódelem: Kb. egy hete feldobta Csanak barátom azt a fenomenális ötletet, hogy buheráljuk ki a motort, hogy amíg festődik a gép, addig ő már foglalkozhasson vele. El is határoztam, hogy átviszem a gyakorlatba, így kértem tőle pár elméleti tanácsot hárombetűsön.

Mindeközben a max. 60 km/h-s gurulás után megérkeztünk három faluval arrébb, és birtokba vettük öcsém barátosnéjéék garázsát. Szerencsénkre otthon volt a szerelőakna és a gazda is.(aki amúgy ex-polskis és van érzése az 1000cm3 alatti motorokhoz :) ). Most látta kb. harmadszor a BISem motorját és megint 10 percig ámult-bámult, és vakarta a fejét :D Aztán egy pillanat alatt átöltözött és felhalmozott 15 kilónyi szerelőszerszámot. "Minnyá kikapjuk onnan!"- jelmondattal el is kezdődött a belgyógyászati műtét. Minden a tervek szerint alakult, először leengedtük a hűtövizet, majd le a légszűrő, benzincsövek, kábelek. Alástócoltuk alulról a motort és a váltót, sebváltó csavarok ki, le a hátfal, és igazából mindenféle komolyabb gond nélkül, szerintem nagyon jó idő alatt - kb. másfél óra - átkerült a BIS motor a Fabia csomagtartójába.

Mivel azok az elvetemült egyének, akik az autómat festik majd, 5 házzal arrébb laknak az utcában, tesómmal áttoltuk a kibelezett gépet, és beparkoltuk az udvarra. Eközben láttam a festőgyerek egész ízlésesen megfestett Nissan 2 ajtós, lapos, nemtudom mi a neve verdáját, egész jó szemmel néztem a mesterre.

Szóval ennyi volt a mai nap története, nekem nagyon tetszett. Megcsillant előttem, hogy lehet a közeljövőben megint autóval járhatok majd Szombathelyre, suliba, talikra és bárhova, ahova akarok.

Töltögetem fel a képeket...Rájöttem, ha nem 2,77 mega nagyságú pikcsöröket akarok felrakni, gyorsabb a töltés :D Ez is valami :D
Mindenféleképp ki szeretném kérni a hozzáértők véleményét a lakatolással kapcsolatban, mert én nem sokat konyítok hozzá.
vélemények??? érdekelnek... premier plán az akksi tartó bigyó kicsit másképp majd a gitt kihozza? lekönnyített kasztni a menő premier plán 2 beavatkozás előtt a vízbül vonja ki zoxigént! Apa kezdődik:) Itt már nyerésre álltunk Vincebá irányt mutatott Az emlékezetes esemény alkalmából urak lakkcipőt öltöttek! Sebességváltó bácsi is üdvözölt minket mission complete Az életem! (az ékszíj kicsit beteg) Megyünk Csanak bácsihoz

Kommentek

Törölt felhasználó

szépen alakulgat :) :)

CsuTee

Jól látom hogy bal oldali ál beömlõt leheggesztetted?? Miért,igy nem lesz olyan szimetriás..

Horváth András

Suhajda Dávid #8963:
Ja, örülök, én is jobban érzem már magam :)

CsuTee #8970:
Már régóta ez volt a tervem. Nekem személy szerint nagyon tetszik az asszimetria autókon! Persze az extrém példáktól eltekintve :D Ez szerintem nem az... Van egy másik ok is: Igazából nagyon rohadt kasztni a dísz mûanyag vacak körül, meg a gumija is tropa volt. Gondoltam, egy gonddal kevsebb. Egyébként alaptézisem: Minden felesleges mûanyag szart el kell tûntetni az autó(m)ról!

Laceeee

Szépen rakták fel az új elemetek így elsõ ránézésre. Majd arra figyelj oda, hogy álljön így, hogy a vakrozsda rajta van a hegesztéseken, mert enm tesz jót neki ;) Fúrógépbe rakd be a drótkorongot és szépen ki kell korongozni. Mondjuk jó lenne K0-ásra letisztítani és egybõl alapozni az összes fémet.

Horváth András

Laceeee #8983:
Na ennek örülök :) Én a saját szememmel nem találtam nagyon kivetni valót, de az nem sokat jelent. Szóval átvittük a festõkhöz, azt mondta, hogy neki kezdenek minél hamarabb. A felületi rozsdákból remélem nem lesz nagy gond, szerintem kikenik hamar.

nyuszy

CsuTee #8970:
Horváth András #8977:
Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni. Errõl mindkét oldalit eltüntették: http://www.fiat126cabrio.de/

Horváth András #8989:
Tényleg figyelj rá, hogy hamar essenek neki, mert az illesztési hézagokból utólag nem nagyon fogják tudni eltávolítani a felületi rozsdát.

Horváth András

nyuszy #8993:
1/ Hmm, ennek hova rakhatták a beömlõjét? Szerintem valahova az elsõ lökös mögé, alá...Szerintem biztos megoldható. De annyira gyönyörû ott az a beömlõ a BISeken,hogy semmi pénzért nem tûntetném el.

2/Sajnos nem nagyon van beleszólásom olyan értelemben, hogy ma lelépek Szombathelyre, és csak 2 hét múlva jövök vissza, de minden tõlem telhetõt megteszek természetesen.

VadMacs

nyuszy #8993:
1.:
Horváth András #8994:
1.: szerintem "minek kabrióba fûtés" alapon kiszerelték a radiátort... :)

Horváth András

nyuszy #8993:
Ja, apropó nyuszy! Van neked esteleg elfekvõben valahol az a gumi az elsõ légbeömlõ alá? Mert az is nagyon tropa az enyémen:(

Horváth András

VadMacs #8995:
Ehe ez jó :D De annak amúgy ott nincs semmi jelentõsége az egész vízhûtés rendszerben?

CsuTee

Horváth András #8977:
Végülis te tudod a te autód ;)

nyuszy #8993:
dikk és akkor honna szivja a luftot a meleghez? :O

VadMacs #8995:
/2 vééégülis :c)

Tibee

Azt szabad tudni, hogy mennyiért csinálta a lakatos? Jó privátban is. :)

nyuszy

Horváth András #8996:
Hát, lehet, hogy van, de az sem lesz tökéletes állapotú. Újonnan nem beszerezhetõ?

Horváth András

Tibee #9006:
Kerek 10 ezer szlovák koronáért, ami kb. 70 ezer forint. Ez csak a munka. A karosszériaelemek még kb. 5000 korona, voltak, ami kb. 35 ezer forint. Ja, mindezt 5 hónap alatt... :D De nekem az a fõ, hogy kész.

nyuszy #9013:
Igazából még nem néztem utána, csak a link kapcsán jutott eszembe. De tudom, jelszó: Polimpex Laci :D :D :D

nyuszy

Horváth András #9027:
5 havi munkáért nem is sok ez a pént :D :D :D :

Horváth András

nyuszy #9043:
ehe-ehe :D húúú

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!