2008.01.12. Szombat

Most végre kellőképpen lefáradt az agyam a sok hsz és blogbejegyzés elolvasása után, úgyhogy szentelek pár sort a mai napom emlékének.

Épp ma van egy hete, hogy az autó festése elkészült. Utána rögtön Vincebácsiékhoz került Ottó, ahol azóta is van. Az akkori tervezett pogram szerint másnap berakta volna a mocit az öreg, és ment volna vissza a gép a lakatoshoz, összerakásra.
Természetesen az eddig mindig óraműpontossággal működő Vince bácsi is kivette a szabit, és sajnos nem tudta az ígérteket betartani, bizonyos problémák miatt. Tehát a kocsi és a moci azóta is egymás mellett vártak.

Ezek fényében a mai nap úgy alakult, hogy én szkeptikus voltam, öcsém meg vállakozókedvű, szóval rábeszélt, hogy annak ellenére, hogy Vincebá nincs ma otthon, tegyük be a mocit, bónusznak felvetette, hogy megpróbálhatnánk beindítani.

Belementem, úgyhogy 11-kor felkeredtem, és elmentem megcsodálni élőben az új festést a kocsimon, többek között... Természetesen kb. 10 perc után jutott eszembe, hogy a fényképezőmasinát meg itthon felejtettem. Na mindegy, majd telefonnal... Szerencsére tudtam is szerválni egy Sony Ericsson spéci telót, amin 3,2 megapixeles fényképező van, szóval azzal készültek a képek.

Az egy hete előzetesbe küldött 3 fénykép 469-szeres megnézése után már nagyon kíváncsi voltam, milyen a szín élőben. :) Benyitottam a garázsba, csodálatos látvány tárult elém. :D Nem hittem a szememnek, nagyon más volt a szín, mint ahogy a 3 fényképről lejött. Kijelenthetem, hogy ez az a szín, amit elképzeltem magamnak, illetve Ottónak! Igazi piros, élénk, tüzes, sportos. :D Bár kétlem, hogy mindez az ide feltöltött képekről lejön, mert sokat csal a gép, meg a monitor. Márkahű színt választottam, mert a FIAT árnyalatok közül való, a teteje pedig minden árnyalat nélküli alap fehér. Megcsodáltam a két szín elválasztását, nagyon jól sikerült a legtöbb helyen. Azzal a plusz ténnyel, hogy lesz még a két szín közt egy fekete választóvonal, tökéletesnek mondható.
A műanyag cuccok (légbeömlő(k) oldalt, elöl, külső visszapillantótükrök) és az ablaktörlőkarok mind fényes feketére lettek lefestve, amitől először óckodtam, de most az a véleményem, hogy így is nagyon jó, és illik a fényes piroshoz.

Körbejártam 15-ször Ottót, csináltam pár képet, majd egy nagy lélegzetvétel után nekiálltunk a motornak. Felbakoltuk a váltót, rátoltuk a mocit, nagyjából összecsavaroztuk, azt is alátámasztottuk, feltettük a hátfalat. "Ha ki tudtuk szedni, vissza is menni fog" filozófiával végiggondolva minden lépést, szépen haladva tulajdonképpen probléma nélkül sikerült visszatennünk a mocit. Terméstesen a BIS most is megmutatta mit tud: a hátfal bal részén lévő 3 tartócsavarhoz egyszerűen képtelenség hozzáférni a hűtő miatt. De végül is minden a helyére került, kivéve a kis plé takaróbigyó, ami váltóharang és a motor közt van. Valahova jó helyre elraktam. Ezek után megtologattuk a gépet négyesben, szépen hallatszott a dugót szuszogása, éreztem, hogy jó helyen vannak. :D

Persze a kíváncsiság furdalt bennünket: meg kéne már hallgatni a rég nem hallott BIS hangot. Úgyhogy annak ellenére, hogy sem akksi, sem indítókulcs (és a helye, ahova be kéne dugni) nem volt az autóban, neki láttunk. Tesóm a villamos szaki (autodidakta), spontán bikázó cuccot dobott össze egy heggesztőgép meg egy régi polski akssikábelből, és indult a bikázás, szikra volt, tesóm baszogatta a startkábeleket, mint az akciófilmekben (már többször is indította így be a gépet. :) ), de a moci nem akart életre kelni. Gondoltuk nem vacakolunk vele feleslegbe, inkább megvárjuk, míg teljesen össze lesz szerelve a gép, majd utána, hozzáértőbb emberekkel.

Ezek után lemostam a két lököst, mert a külső felük szép pirosra lett lefestve, de a belsejük fekete és elég retkes maradt. Gondoltam ne legyenek már úgy visszatéve.

Majd felhívtam a lakatost, akivel MEGÍGÉRTETTEM, hogy egy hét múlva kész lesz a gép. Holnap azért nem vihetjük hozzá, mert két autó áll a garázsában, és kint meg nem maradhat a kisautó. Szerda környékén eltakarodik az audi, és mehet a Kispolski, azt mondta, jövő hét szombatra kész lesz. Szóval most már majdnem csak rajta múlik az autóm elkészülte. (épp ezért vagyok kissé ideges.:()

Ezek után nem volt mit tenni, kissé alulteljesítve nyugtáztuk a napot, de pozitívum, hhogy megint előrelépett egy kicsivel az autóka a gyógyulás útján.

Hogy a hibákról is beszéljek kicsit:
 - Valszeg úgy számoltak a festők, hogy lesz műanyag lista az esőereszen, így a belső részén eléggé elnagyolták a fehérre festést. Meglátjuk...
 - minden kábelköteg az utastérben szép piros lett (én hülyeségem volt...)
 - a hátsó lökösből nem vették ki a rendszámtáblavilágítást festés előtt
 - padlólemezből nem vették ki a dugókat, azokat is lefestették
 - a két légfilterházzal együtt az olajbeöntő sapkája is fekete lett...piros helyett
 - a motortér-nyílás peremén eléggé elnagyolták a festést
 - a pótkerék alatti részen nincs vízkieresztő lyuk (lakatos hibája)
 - kisebb pontocskákban hibák a festésen. Nem láttam még frissen festett autót, nem tudom mekkora hibák ezek.
 - a hátsó kerekek mögött nincs lyuk a lökösök tartósínjeinek felfogatására (lakatos hibája)

Ennyit egyelőre, és végül, de nem utolsó sorban a fényképek:


természetes fénynél kéccáhatos?:D:D:D Akkor ez asszem ide... lökös szép lett Csanakosan lefestették a tartályt is:D Bakker, ez csillog, ez nem lehet az enyém!!! ő már menne Az elképzelésem szerint sikerült! cuckeráj jobb fronton gázzsinór, bal fronton hátfalcsavar:D szivat a szivató helyén a motor alakul leborulok a lengyel autógyártás előtt nadon bütke vaok á esti pancsi Vince bácsiék ex-Polskija. Bár a képen nem látszik, de gyönyörű volt! ebben fogok borotválkozni! itt valami hiányzik... kicsit megfolyt:(

Kommentek

Tibee

Mondtam én, hogy kéccáhatos. :D :D :D :D :D

Tibee

Az viszont lemaradt, hogy prosti jól néz ki a szörny!!! Nagyon jól néz ki! Gratula a szekérhez! :D :D

KeMa

Gratula! Remélem láthatom majd élõben is ;)

Horváth András

Tibee #10994:
Elõször nem esett le, mért mondtad múltkor, de Gabi703 is ellõte ezt a poént és megvilágosultam. :D Amúgy köszi, remélem a tiéd is minél hamarabb kész lesz! :D

KeMa #10996:
Szerintem Szombathelyen, februárban... ;)

Gáspáry László

Pöpec, gratula !!!! :P :P :P

VadMacs

Akkor hogy a fenébe rakod fel a hátsó lököst...?
Azt a tartósínek nélkül ne rakd fel, mert annyit kileng a lökös hogy kikezdi a sárvédõív peremén a fényezést. ;)

Amúgy szépen lefestették a kiegyenlítõtartályt meg a vízcsöveit. :D

hollo

Szép :)

Horváth András

Gáspáry László #11014:
hollo #11021:
Igyekszem! :)

VadMacs #11020:
Köszönöm a méltatást.
Nyilván addig nem kerül fel a lökös, amíg a lakatos nem fúr lyukat a tartópatentoknak. Leszarom, valahogy megoldja. Elsõk alapján fúr lyukat, aztán lekezeli alapfestékkel, vagy mittuomén.
A tartályra nem figyeltem sajnos. Kívánom, hogy ez legyen a gépen a legnagyobb hiba! :D

VadMacs

Horváth András #11028:
2.: akkor az is újra lesz fényezve...? Kókány melót ne tessék átvenni, nem kell engem utánozni. :)

Törölt felhasználó

Gratula! Alig várom már a 126-os napot ;)

Horváth András

VadMacs #11051:
Hát ez az... Lehet mégis az utadra térek...

126fan #11053:
Ha azt mondtam a lakatosnak, hogy jövõ hét szombatra kész legyen, meg van rá az esély, hogy a 126-os napra el is készült. :) Remélem addigra te is hazakeveredsz. ;) :D

CsuTee

Tyûû nagyon szép lett,gratula a kisautóhoz :) Bár én is itt tartanék már :)

Törölt felhasználó

Horváth András #11060:
Szép lett! Nem ajánlom kifúrni, mert ha bedolgozta , akkor gitt is került rá és ha kifúrod lepereg és lehet lejjeb is lepattogzik a festés, inkább rakj rá 90-es polski lököst nem ér annyit az egész. :)

Tibee

Szerintem is nagyon szép lett. Krómlökös oszt jóvan. ;) Csak próbáld rá. ;)

KeMa

Horváth András #11012: februárban nemhiszem, hogy leszek szombathelyen... de meglátjuk ;)

Buszos Petya

Gratula, nagyon tetszõs lett, ráadásul meglepõen gyorsan elkészült. Azért az említett hibákért reklamálnék... ;)

Egér

Nagyon szépen alakul ;)

nyuszy

Grat, tényleg szép. És meglepõen jól mutat a fényes fekete is.
Viszont a rács mögötti dolgokat fújasd le feketére, mert így kurva hülyén néz ki.

Polski #11074:
Te hülye vagy??

obrotka gyula

Jópofa, csinos, szép.
Nekem a fényes fekete cuccok ugyan nem jönnek be, de mutatós az egész. Hátul az elválasztás valóban jól sikerül. A lökösök felfogatását meg nem nagy durranás megcsinálni. :) :)

Törölt felhasználó

nyuszy #11135:

2.) Nem. A stilussal nem vagyok kibékülve, de én biztos nem furogatnám.

Horváth András

CsuTee #11068:
Kössze. ;) Milyen színû lesz a Tiéd? Mármint a mostani tervek szerint.

Polski #11074:
Miután olvastam a kommented, kérdõre vontam a lakatost, hogyan akarja megoldani a gondot: elmondta, hogy szándékosan hagyta úgy, mivel a felrakáskor mutatja magát a lökös, aszerint fúrja fel a tartópatentokat. Szerintem jó érv, és meg is tudja oldani, mert tényleg jól dolgozik az arc (az idõt most hagyjuk). Ellenérv: miért nem tette fel még lakatolás elõtt a lököst? Akkor is kifúrhatta volna.
Ellenérve ellenérve: Miután festés és mociberakás után a hátfalat újra feltesszük, pár millit változhat a helye, így csúszik a patent helye is...
A '90-es lököst gyilkosságnak tartom, illetve rosszul aludnék azzal a tudattal, hogy olyan vackok (hogy csúnyábbat ne mondjak) vannak a BIS-emen. ;)
Még valami, ami nyugtat kicsit: ha megnézed a 2007.12.27-i bejegyzésem, láthatod, hogy a két tartóvacak helyén épp nincs semmi gitt. ;) :D Mit szólsz?

Tibee #11078:
Ja, mint az 1.4-es turbó BIS-en, mi? Egyszer eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne BIS-en krómlökös... Szerintem meg lehetne csinálni ízlésesen. Ha lenne 4 BIS-em, egyik olyan lenne. :D

KeMa #11092:
A félév folyamán bármikor...Remélem az autó is így akarja.

Buszos Petya #11103:
Már reklamáltam, megoldja. A lakatos az idõn még sokat alakíthat... Bevallom: félek!:(

Egér #11131:
Végsõ határidõ: 126-os nap!

nyuszy #11135:
1/ Köszi, szerintem egy ideig marad a fényes beömlõszett. :)
2/ Egyetértek: tesóm tervezgeti egy festékpisztoly vételét, amit ráköthetnénk nagymuter bazinagy nyomású kompresszorára. Ha netalán összejönne, akkor tuti lefújnám feketére az említett hely(ek)et. Sajnos most nem figyeltem erre. Neked a Pop-on a jobb oldali beömlõ mögött fekete a luk? :O

obrotka gyula #11154:
Úgy néz ki, most marad a fényes feketeség. Élõben a piros is mást mutat! Remélem mihamarabb látja majd élõben a pesti banda is. :D Az elválasztáshoz még annyit, hogy
- csak szóban, illetve ujjal mutogatva magyaráztam el a föstõknek a mithogyant
-a harmadik ajtó miatt sokkal neccesebb volt a határvonal belövése, mint léges Polskin. :D
De szépen megoldották a szagámberek. :D A felgogatás is úgy néz ki sikeres lesz.

Polski #11185:
Mármint melyik stílussal? :O

CsuTee

Horváth András #11186:
Ha ezt elmondom meg kéne hogy öjjelek :c)

viandr

Ahhoz azért kicsi a csomagtartó, hogy abban borotválkozz :D
Grat a géphez!

Horváth András

viandr #11208:
Feldobtam a labdát a polyénhoz. :D Mindenesetre megpróbálok majd abban borotválkozni. Ha nem megy, akkor a hátsóban. Az kétszer akkora. :D

Törölt felhasználó

Horváth András #11186:
uccso: Félre ne értsd a kocsi gyönyörû. ezt nyuszynak írtam ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!