2008.02.04. Hétfő

Az elmúlt napok történései:

- utánahúztam a motor csavarjainak, mert már lement az autó pár tíz-száz kilométert, mióta össze-visszaraktuk. Feltettem a harmadik 8as csavart is, ami a fogaskoszorút takaró lemezt tartja.

- észre vettem, hogy február 14-én lejár a kocsi zöldkártyája. Intézkedtem, és találtam egy jó helyet, de édesapám(!) szólt, hogy ne vigyem sehova, mert majd a spanja elintézi autó nélkül, ugyanannyiért...

- a tetőkárpit és a hátsó lökös oldalsó patentjainak installálása szünetel, mert a ragasztót Szombathelyen felejtettem, ugyan úgy, mint az ajtókárpitokat.

A mai nap eseménye:

Marczin Robi fíling LIGHT, avagy **** ****** ********* ******** az a mocskos golfos"

Az úgy történt, hogy öcsém ma vizsgázni ment reggel a mi szép fővárosunkba, Pozsonyba. a haverjával, na meg az Ottóval. Nem is kellett sokat várni, a reggeli csúcsforgalomban álltak a pirosnál a belső sávaban. Mögöttük egy Golf Plus. ( http://www.tomkersten.nl/images/golf-plus-sport.jpg ). A kis faszkalap golfos látta, hogy a külső sáv jobban megy, mint az övé, így gondolta átugrik oda. A rossz számítás eredménye az volt, hogy nekiugrott a kocsim jobb hátsó részének, majd gyorsan eltekert. A következmény szokatlanul semmittevő lett, mivel "csak" a jobb hátsó lámpabúra törött be, plusz a hátsó lökös jobb része összearcolódott. A karcolások alig látszanak, csak pár kisebb van, aminél a fehér alapozás is meglátszik.

Ergo:
Konzultáltam VadMaccsal a lámpabúra ügyben. Még nem írt vissza, de remélem tud segíteni. Plusz ma elmentem a festőkhöz, azt mondták javítható a kár, valami pasztáról beszéltek, amit rákennek. Meg mutattam nekik azt a karcolást is, amit az a szájbabaszott lakatos csinált a szélvédő alatt, azt mondták, azt meg ecsettel valahogy megoldják. Ja, a harmadik meg az, hogy a hátsó lökös alatti műanyag spoiler még mindig inkognitóban van. Ha az is le lesz majd egyszer festve, majd azzal együtt ezek a hibák is javításra kerülnek.

A golfos rendszáma megvan. :)

Képek holnap.
a törés ilyen távolságról nem látszik semmi a lökösön

Kommentek

GABI703

Elismerte a hibáját vagy kötekedett?

Horváth András

GABI703 #13269:
Ahogy kikapta a kocsit a sorból, azzal a sebességgel el is húzott. Észre se vették tesómék, csak a lökést. Tesóm még egyszer mellé ért egy lámpánál, dudált, de ennek hallatán még gyorsabban iszkolt a srác. Annyi van, hogy a rendszám megvan, de feljelentést nem teszek, mert a kér igazából elenyészõ. De ha kiderítem, hol lakik az arc, akkor lehet hagyok egy kulcsos aláírást a golfja oldalán. :c)

Tibee

Horváth András #13271:
Hogy mekkora faszparasztok vannak...

Szerintem meg igenis tegyél feljelentést. Nehogy már azt higyje, hogy most: "... jól kibaszott a Polskissal..." Ugyanúgy megdolgoztál az autódért ez meg összecseszi.

GABI703

Szólhatok pár kamionos arcnak, azt õk is megkarcolják az illetõét. :c)

Horváth András

Tibee #13272:
Ha a primitívebb megoldást választom, és kilyuggatom a négy gumiját, vagy végighúzom a kulcsot az oldalán, esetleg lerúgom a lökösét, azzal kb. ugyanott van a figura. Csak a feljelentés papírmunkával jár, a másik meg másfajta munkával... :)

GABI703 #13274:
Még meggondolom!

Tibee

Horváth András #13275:
/1 Te tudod. És lemez egyáltalán nem sérült? Egy ki kromofágot neki. :D :D Mármint VW-nek.

obrotka gyula

Áhhhh, részvétem. :( Legalább ugyanannyira otthon érezheted magadat Szlovákiában, mint Magyarországon.:( :)

Ha magyar lenne, akkor két perc alatt kezünkben lenne a címe. Persze vannak kivételek. Ilyen volt a felni tolvaj barátaink címe is.(Üzembentartói sucks.)

KeMa

Golf plusz... Lol... Autótrveztõknek agyára ment a matematika... ahogy a Szuzuki is a valós számok pozitív halmazán értelmezi a nagyranõtt kétsoros görkoriját....

Buszos Petya

Valahogy jellemzõ ez a Golfosokra, tisztelet a kivételnek. Amúgy meg õszinte részvétem. Ha megvan a címe a szimpatikus fiatalembernek, akkor hadd legyen szabad javasolnom a személyes szájbarugdosást, abból talán tanul a rohadék. Ha a kocsijában teszel kárt, akkor nem fog tudni párhuzamot vonni a két eset között valszeg...

Tibee #13276:
Neeem, inkább a gazdájának.

KeMa #13287: A Golf Plus az én véleményem szerint is egy nagy rakás fos stílusérzék nélküli igénytelen gazdag taplóknak...

CsuTee

Vazzee õszinte részvétem..nem tudom ha velem történik ilyen egy felujítás után án összesnék :P

nyuszy

Én azért javasolnám a feljelentést. Cserbenhagyásért jól megkúrják.
Lámpabúrám meg van.

KeMa

nyuszy #13301: egyetértek. Önbíráskodásért meg még Raszta kolléga szívná meg...

Horváth András

Tibee #13276:
Ha a lemez sérült volna, akkor már nem itt irogatnék, mert megütött volna a guta. :D Azon gondolkoztam, mi van, ha egy BIS hátulját szétbarmolja valaki. Na ahoz szerezz pléheket!
Sajnos nem tudom mi a kromofág, de ha adsz egyet, akkor kaphat. :D

obrotka gyula #13278:
Sehol nem érzem magam megkülönöztetve, ez vigasztal. :D Ha lesz idõm, bemegyek a yardra, utána nézek a srácnak.

KeMa #13287:
Én még nem is láttam élõben golfplust. Nem is akarok! :D

Buszos Petya #13289:
1/ Ahoz meg már túlságosan féltem az autómat, hogy ha elbaszom a srácot, visszavágásképp õ tegyen kárt az én autómban.:( Mondjuk ha garázsolt a kocsi, akkor mindegy a dolog, úgysem tudok kárt tenni benne.

CsuTee #13294:
Mondjuk ha megtört volna a lökös, vagy a hátsó foncsor, én is összeestem volna. De ezek javíthatóak (golfos biztijábõl rulez). De ha mondjuk a lemez deformálódott volna, akkor már a halotti toromra kapnátok a meghívót. :D

nyuszy #13301:
Ha nem sikerül VadMacstól szereznem búrát, akkor te vagy a soron. ;)

nyuszy #13301:
KeMa #13316:
Igazat adok, mert ma gondolkodtam kicsit a dolgon, és pont ez a variáció állna fenn, amit KeMa mondott. Meglátom. Most kisebb gondom is nagyobb ennél. De nem akarom annyiban hagyni.

Olvassátok majd a mai bejegyzésemet is. ;)

KG

Uh. részvétem. :( :(
Ez az amitõl mindenki fél. :(

Kromofág: festéklemaró folyadék, egy kis löttyintés, és púposodik föl a fényezés. Fémig tisztít. :D

A halotti torodon mi lett volna a menü? :D :D :D :D :D :D :D :D

Horváth András

KG #13379:
Te inkább a mai bejegyzésemet olvasd! :D :D :D

Egér

Ne hagyd ennyibe szerintem. Az ilyenek máskor is meg fogják tenni, hiszen "a múltkor sem volt semmi következmény"

obrotka gyula

Horváth András #13319:
Hátsó ajtót tudok eladót és még ablaktörlõ is van benne. :)

Horváth András

Egér #13390:
Hát ez az.:(

obrotka gyula #13393:
Az ablaktörlõre igényt tartok, ha lehet. Természetesen állapotától függõen. :)

nyuszy

obrotka gyula #13393:
Nekem is van :D

Horváth András

obrotka gyula #13393:
nyuszy #13403:
Na az zsír. Akkor megveszem mindkettõt és átalakítom a BISem szárnyas-felfelenyílós oldalajtósra. :c)

GABI703

Az iporka lenne a lökháritótartónál?

Horváth András

GABI703 #13414:
Nemtom mi az az iporka, de ha hungarocellre gondolsz, akkor igen az. Azért van ott, hogy amíg nincs az oldalsó tartópatent felrakva, addig ne baszogassa a festést a lökös. :D

GABI703

Horváth András #13416:
Ja-ja ugyanaz mindkettõ. :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!