2008.02.05. Kedd

Ma voltam papírmunkázni egy kicsit. Már 3 éve használom a kisautót, de eddig nem volt átiratva, mivel az előző tulaj ismerős. Most, hogy felújítottuk, gondoltam át kéne írtani a nevemre, mert azért mégiscsak tisztább.

Tisztább?
Az autó egy fokkal igen, de az adatok a műszaki papirokban? Húúú. Hát ugye a klasszikus BIS téma: 82-es, 650-es, léges Kispolski papírjain van. Azzal a kis különbséggel, hogy pl. VadMacséval ellentétben az enyémhez nincsen semmilyen "engedélyezett átalakítással" papír. Emiatt nem érzem teljesen tisztának a gépet.

Az alvázszám amúgy passzol. A motor nem. De az a kisebbik baj, mert kijött tavaly márciusban egy olyan törvény, hogy típuson belül lehet cserélgetni a motort, nem fontos a szám. De a légesnek 126A1000 a típusszáma, a BISnek meg 126A2000. Azt kéne átírni, mert az látszik.

Átírni?
Igen. Mert az ügy az én jó édesapám könyvelőnőjén keresztül intéződik, aki mellesleg az Allianznál dolgozik. Még melleslegesebben a férjének van pár "ismerőse" a yardon... Szóval azokon a kedves embereken keresztül intéződnek az autóm papírjai holnap és holnap után.

Rákérdeztem, de sajnos olyat nem lehet a kisbarátainkkal elintézni, hogy ezekhez a léges adatokhoz egy sima átalakítási papírt szerválni. Úgyhogy marad a hamis adatok valósra visszahamisítása, ami nem tudom milyen formában jön létre... Mivel akkor így több adatot is át kéne írni ugye. 126 P 650 helyett 126 BIS, 17kW helyett 19kW, 650 cm3 helyett 700 ccm...

Szóval most épp ezek a történések az autóm papírjai körül, holnap vagy azután minden kiderül. Mellesleg az átíratással együtt kapok új EU-s rendszámot is, amiről annyit tudok, hogy DS az eleje és CU a vége. A szám még lehet 126. :c)

Ja, és mellesleg ma betértem a helyi Hypernova nevű hipermarketbe, ahol találtam valamit KG kollégának. :D
KG-nak sok szeretettel:D

Kommentek

obrotka gyula

Most tuti maszturbál a monitor mögött. :)

Horváth András

obrotka gyula #13384:
Én meg mindjárt hányok, olyan "illata" van! :D Egyet kibontottam, hogy fogyjon az "illata", de itt van a szobában és... :< Autóba lógatás elõtt ajánlott felbontani, és pár hétre kitenni az erkélyre. :D

Grosso

Sajnos nem nagyon vagyok tisztában a törvénykezéssel. De a leírtak szerint cserélgethetem a motort, nem kell rá semmi papír? Átíratás? v valami?

Horváth András

Norberto Grosso #13389:
Az remélem nem kerülte el a figyelmedet, hogy én szlovákiai vagyok. ;) :)
Amúgy igen. A törvény szerint a Polskidba bármilyen 650-es Polski Fiat motor belethetsz, és nem kell hozzá semmi, mert a motor gyártási száma nem szerepel a papírokban.

Grosso

Horváth András #13394:
Nem kerülte el, figyelembe vettem ezt is! Csak érdeklõdtem!
Köszi az infót!! :D


És még mindíg szép az autód!!!! :P :P

Horváth András

Norberto Grosso #13396:
Bocsi és köszi. :D

KG

Eztet én nagyon köszönöm!
Fél éves álmom váltottad valóra! :D :D :D :D :D

obrotka gyula #13384:
Már megvolt. :)
De a monitor elõtt. Én értek a számítógépekhez, tudom, hogy nem látnak meg a monitoron keresztül, nem bújok be ilyenkor mögé úgy, mint Te. :D :D :D

Horváth András

KG #13398:
Nagyon szívesen! :D Jó "látni", ahogy örülsz. :D :D :D
Ma nem gondoltál ezekre az illatosítókra úgy dél körül? Teljesen tétlenül mentem be bóklászni a márketbe, és mikor a tétlenség után már kifelé tartottam az ojjektumból, akkor jött egy mennyei sugallat, hogy nézzek körül az illatosítók között... :)

Buszos Petya

Nekem zászlóból van ilyen halálfejes kivitel. Az elsõ bevetése a velencei találkozón lett volna, ha nem szaggatja szét a rúdját a menetszél még odafele. Pedig nem is mentem gyorsan. :D :D Az idén felpakolom, úgyis a RAT kategóriában fogok indulni valszeg ...

Horváth András

Buszos Petya #13402:
Szárazföldi patkány! :D Vagány lehet az a zászló! Remélem megnézhetem majd élõben Velencén. :)

CsuTee

Hûûû érdekes dolgok vannak akkor folyamatban, sajnos ehhez nem tudok hozzászólni kérem kapcsolja ki :)

Horváth András

CsuTee #13423:
Egyelõre még én sem. :) Majd holnap, vagy azután megkapom aaa zengedéééilyt, a kocsordi tanácstól, és akkor kivonom a vízbül aaa zoxigént. :D Meg a légkörbõl is. :D

Földi zoltán

Én is szeretnék ilyet!!!!!

CsuTee

Földi zoltán #13466:
Oxigént kivonni a víízbûû? :P

Horváth András

CsuTee #13423:
Ja, az jutott eszembe, hogy meg akartam kérdezni tõled, hogy a te BISed milyen papírokkal rendelkezik? Az is rá van írva egy léges papírjaira?

Földi zoltán

CsuTee #13476:
Nem!!! Illatosítót szeretnék!!! Kollega :D

CsuTee

Horváth András #13477:
Hát az én BIS em ugyan úgy léges papirokra lett ráírva annyi külömbséggel hogy csak az évjárat emlékeztet rá. Ez mellett FIAT 126 BIS néven van feltüntetve 703 cm3 esen és nem tom hány kw-al. A hátuljára meg úgy van irva hogy egyedi tipus 3 ajtó stb, külön kis bejegyzésben, így a rendõr nem szívózhat...

Földi zoltán #13486:
Jahh azt lehet :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!