2008.02.06. Szerda

Ma kézhez kaptam az új papírokat.
Ha pesszimista lennék, akkor azt írnám, hogy a tegmnap felsoroltakból sajnos nem sikerült semmit "átiratni", mert azért annál bonyolultabb a biztonsági rendszer, és az "ismerős a yardon" sem az isten volt, de egy próbát megért. De mivel optimista vagyok, azt írom, hogy az "ismerős" megspórolt nekem egy nap álldogálást, és örülök, hogy végre a saját nevem szerepel a kocsipapírokon, valamint kaptam vadi új unilyós rendszámot is. DS 176 AU helyett DS 570CU lett. Amúgy rühellem az egész Uniót, de a rendszám tetszik :)
Persze azért annál lelkiismeretesebb vagyok, hogy teljes nyugodtsággal feküdjek le, mert az autóm papírjaiban a motor típusszáma nem passzol. A karosszériaszám tökéletetes, a motor gyártási száma nem érdekel már senkit - az új törvény szerint, de a típusszám hibás. Ez az egyetlen dolog, ami feltűnhet az autón, mivel mifelénk a rendőrök is annyira vágják mi a különbség léges és vizes polski közt, mint egy átlagember: semennyire. És ez a szerencsém.

Még egy kérdés felmerülhet a kedves olvasóban: Mi lesz műszaki vizsgán, vagy a zöldkártyásnál? Ott sajnos az lesz, mint ami eddig is. Apukám ismerőse egy ilyen vizsgaállomáson dolgozik és... stb, stb. Ami végül is tök mindegy, mert eddig is úgy voltak intézve az autó vizsgái, csak mégis... Tök jó érzés lenne, ha... na mindegy.

Végül is örülök, hogy végre van egy autóm, ami az én nevemen van. :) És benne van a műszakijában, hogy " a jármű teteje fehér". :)

Kommentek

GABI703

Mi is a baj a motorszámmal, miért nem lehet átiratni a mostanira?

CsuTee

Az benne van ,hogy fehér a teteje, de a normális motorszámot nem írják bele, ez jó.

nyuszy

Öööö... Magyarországon ez úgy mûködik, hogy az ember elmegy a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz (NKH, korábban KF, népies nevén KPM), aholis kiállítanak róla egy igazolást, hogy ez biza ilyen típus, a régi az hülyeség, elírás, és ezzel átírja az ocsmányiroda. Nálatok nincs valami ilyesmi??

Horváth András

GABI703 #13531:
Szóval mint mondtam egy 82es léges papírjain van a BIS. Annak a motor típusszáma 126A 1076 (asszem). A BISben lévõ mostani motoré pedig 126A2000. Tehát más a típus. Lehet cserélgetni az autóban a motorokat, de csak típuson belül. De ez már nem az.:(

CsuTee #13539:
Azért a kettõnek a fontossága különbözik. Mert ennyi erõvel a 900as moci is mehetne bele. :)

nyuszy #13541:
Ez jól hangzik. Mennyiért tanulod ki a szlovák nyelvet és a szlovák közlekedési jogot? :D
Amúgy komolyra: kösz, hogy mondod, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egyszerûen" megy Magyarországon. A szlováknak még nem jártam utána, de akkor lennék nyugodt, ha minden 100%ra passzolna a kocsin.
Magyarországon mennyi az ára egy ilyen igazolásnak? Mindenképp utána szeretnék járni. Idõvel...

De: mi van akkor, ha megkérdik, hogy eddig akkor hogyan volt mûszaki meg zöld az autón? Gondolom erre ki kell találni valami esti mesét. :)

nyuszy

Horváth András #13554:
Itt valami 2.160 Ft az NKH-tól az igazolás + kell új forgalmi és törzskönyv 12.000 Ft-ért.

Buszos Petya

Horváth András #13554: Utolsóra: Mivel most írattad át, simán mondhatod azt, hogy nem tudod, hogy eddig mi volt vele, mert az elõzõ tulaj intézte a mûszakit meg a többit. ;)

Horváth András

nyuszy #13557:
Kösz!

Buszos Petya #13566:
Hm, ez igaz, de pont most jár le a zöld róla, jövõ héten lesz rajta új... Feketén... Amivel együtt akkor a mûszaki vizsga is meg lesz csináltatva. Emiatt van gubanc. Na mindegy, majd lesz valahogy.

Horváth András

Horváth András #13623:
Petya: bár lehet még ez is megoldható valahogy. Az értetlen pofa meg a bamba arc sokmindenre képes. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!