2008.06.03. Kedd

Az elmúlt hét eseményei gyorsan gyorsan:

A hét elején találkoztam személyesen kedves iskolatársammal, KeMa fedőnév alatt futó kollégával, végre sikerült személyesen is összefutnunk egy rövid találkozóra. Átadtam neki a bontóból szerzett üléseket, amiket Szekeres Márton kérésére hoztam el. Azóta a szekrényemben meg az ágy alatt várták, hogy tovább indulhassanak Szombathelyről Szeged felé. Majd elvittem KeMát a vizsgájára egy laza élményautózás keretein belül, bíztatásképpen, hogy minél hamarabb elkészüljön az ő kisutója is. :)

Csütörtökön voltam a Külső-Pozsonyi-úti bontóban 650-es hengerfejet venni, ugyanis öcsém apósa kistraktort eszkábál, léges pókmotorból. Múltor pedig sikeresen szétcsapta a szelepvezérlésnél a gátat. Egyből engem ugrasztottak... :)

A hétvégét Nagykanizsán töltöttem.
Barátnőm apukája bemutatta nekem a legújabb szerzeményét (ami már a tulajdonában van pár éve, csak még én nem találkoztam vele), egy lakókocsit. Elsőre nem is kaptam fel a fejem, mit nekem egy sima fehér, átlagos formájú lakókocsi. Egészen addig, míg meg nem említette, hogy lengyel gyártmányú... :) Kimentünk megnézni közelebbről, "Bazzeg, ezen kúpfelnik vannak, nagy osztókörrel! Mint a régi Polskikon..." meg hasonlók hagyták el a szám.
Nem nagyon foglalkoztam eddig a lengyel gyártmányú lakókocsikkal, de ez nagyon megtetszett. Teljesen felújított állapotban van kívülről is-belülről is. Belülről teljesen hangszigetelt az egész, vadonat új ülő-fekhelyekkel, mosogató, és gáztűzhely részleggel, nagy tetőnyílással... Amit említett, hogy a hátsó lámpák nem gyáriak, azokból másik fajta van rajt. Aztán lehet még más is különbözik, de ez így szép. Elhatároztam, ha eldja én leszek az első jelentkező megvételre. :c) Már el is képzeltem, ahogy a kúp-krómos, vászontetős, 903 köbcentis Polskimmal húzom magam után a lakókocsit valahol Üzbegasztán felett... :)
Rákerestem hasznaltauto.hu-n is...

Szombaton lemostam a kisautót, vasárnap pedig nagyon megijedtem a két e heti szigorlattól, úgyhogy tanulás helyett gyorsan felhívtam VadMacsot, tudunk-e találkozni. Ebéd után már indultam is hozzá. Míg leérkezett a lakásból, jó alaposan megnéztem magamnak a ház előtt parkoló fehér BIS-t. Aztán váltottunk pár szót - ezalatt a bogarak-rovarok valószínűleg csuklottak - meg a Clines spray is előkerült a ronggyal. Megnéztük Cefetet is, szegénykére ráfér a felújítás, de VadMacs mondta, hogy jó kezekbe kerül majd a kis léges. Az ablakmosótartálya amúgy nagyon vagány :) És persze nem maradhatott ki a legújabb szerzemény ünnepélyes megtkintése sem, a Laceeee BIS-nek valami gyönyőrű színe van a napfényben, annak ellenére is, hogy poros volt, meg hogy alapból nem tetszik ez a szín Polskin! Természetesen azt is jól megnéztem magamnak, VadMacs elmondta a terveket mind a kettővel kapcsolatban, és megállapítottuk, hogy van még mit dolgozni mindkettőnk autóin.
Megjelent a fekete opel corsás kigyúrt csávó, a " Ilyen szarokba ölni a pénzt! Ez nem is autó bazmeg!" kezdetű legendás mondókával. :) Bevallom, engem nem sok eféle "atrocitás" ért, amióta Polskizom, tehát nekem nagy kuriózumnak számít egy ilyen élmény! :D Meghallgattuk, hogy ezek a szarok 7 litert megesznek, dudálni kell rájuk, ha az ember előtt mennek, olyan lassúak, amennyi pénzt ezekbe már beleraktunk, abból rendes autót is vehettünk volna, na meg hogy az övé elviszi őt a világ végére is. (erre mondta neki VadMacs, hogy "A tiéd elvisz oda, de az enyém vissza is hoz onnan." :D ). Valójában jó móka volt, és a polskizás nem is lenne igazi, ha hasonló emberekkel nem találkoznánk. :D

Sajnos a fényképező nem volt velem, így maradt a telefonos megoldás.

Ezután még kigurultunk a Csónakázó tóhoz pár fénykép meg eszmecsere erejéig, megtudtam hol a bolt, ahonnan hátsó ablaktörlőt lehet szerezni, aztán hazament mindenki. Mi meg Dorkával utána vissza Szombathelyre, kellemes 85 km/h-s tempóval...

Utólag raktam fel pár képet arról a kezelési útmutatóról, amit még a bontós látogatásom során nyúltam le az egyik autóból. "A polski Fiat 126p FL gépkocsi üzemeltetése, stb." az alcím. Érdekes, hogy nagy lökhárítós, textilkárpitos Kispókhoz való kezelési útmutató, de sima fekete bőrüléses, csunyalökhárítósos Kispókban volt...
N 126 ??? 135/80R12 Már csak az autóm hiányzik az elejéről belülről VadMacs kocsit hajt. Kis, fehér, Fiat 126-os gépjárművet A Gyulának címzett kép Kék fehér piros 3000-ért adták Lopott áru Csini polski nyitható oldalablak, textil kárpit?

Kommentek

Lajoska

Te, ezt a lakókocsit Tibeenek ne mutasd meg, mert még a végén veszek egyet. :)

Az Opeles meg jó nagy hülyét csinált magából :) (akatram írni rá valami frappánsat, csa ksemmi jó nem jut eszembe. :) )

Buszos Petya

A korzáscsávó az eléggé LOL lehetett. Pont egy Corsával ugat, ehehe... :D :D

KeMa

Ilyen lakókocsi rohadt a nagyszüleim lakóházának szomszédságában. Mire kinyomoztam, kié lehetett, már eltûnt :( :( :(

Horváth András

Lajoska #19216:
Milyen ari vagy! Veszel Tibeenek egy ilyet? Nekem is vehetnél, ha úgy tartja kedved. Van egy a hasznaltauto.hu-n is, meg az expresszen is. Ha rajta maradna az elején egy kúp-krómos kispók, egyefene, az se baj. ;) :)

Buszos Petya #19217:
Kell az ilyen a szürke hétköznapokb. :)

KeMa #19219:
Káros.:( Nagyon rábuknék egy ilyenre!

VadMacs

Lajoska #19216:
valami bölcset akartam neki mondani, remélem nem csalódtatok bennem :D

Buszos Petya #19217:
ebben az a vicces hogy nemrég cserélte le a korzáját, amikor megvettem a fehér vizipókot akkor még egy másik volt... :P (biztos nem hozta haza valahonnan :c) )

KeMa #19219:
ilyen gyorsan elrohadt? :D

Bandi:
majd küldd el PÜ -ben a MSN címedet, azt ugyanis sikeresen elfelejtettem. 8)
Ha egyezik a fõ levelezési címeddel akkor oda el is küldöm a képeket.

Lajoska

Horváth András #19221:
Ha megint nyerek a puttón, akkor összejön. :)

Lajoska

VadMacs #19223:
(a fene essen ebbe, hogy nem lehet szerkeszteni)

Egy tucatautóból beszólni egy ritkaságnak, ez már igen, "naonkemény vót".

KeMa

VadMacs #19223: nem a szó szoros értelmében kell érteni a rohadást, mivel ez mûhanyagbul van :D

nyuszy

1. 85 km/h a létezõ legrosszabb utazósebesség, ugyanis a 85-tel menõ autót nem lehet szabályosan megelõzni, viszont szabályos közlekedésnél is feltart :)
2. Az FL annyit jelent, hogy facelifting, azaz a nagymûszerfalas verzió.

KeMa

nyuszy #19243: 1, meg lehet, csak sokáig tart :D

Horváth András

nyuszy #19243:
1/ Leugatod a 85-ömet kicsi csíra??? Haggyál annak békét, jóva'?!?! ;) :) > ;) > ;) > ;) ;) :D
Értem az osztást, csak tudod vasárnap este fél 8-kor a legkevésbé izgatott az, ki tud engem milyen gyorsan és milyen szabályosan megelõzni... ;) :) Mostanában sokszor kapcsolok alacsonyabb sebességszintre. Evvan, megöregedtem. :)
Rendben, megfogadom a tanácsod, ezután szigorúan 87 km/h lesz az utazó sebességem. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!