2008.11.30. Vasárnap

Az elmúlt héten történt, de csak most van időm feljegyezni.

Az úgy kezdődött, hogy Dorka faterja megtudta, hogy nincs a Pókon téli gumi. Egyből kitalálta, hogy hétvégén irány a kanizsai bolhapiac, múltkor ő is ott szerzett téli gumikat. Pont egy hete, vasárnap sikerült is venni 4 használt téli gumit a kisautómra.
Dunlop 135/70 R13 került a két első kerékre (nem alkudtam, szóval 5 ezer Ft volt a pár :) )
Semperit 145/70 R13-as lett hátulra. Ezeknél már ott volt Dorka faterja, szóval 3 ezer volt a pár. :) Tudom, hogy télire inkább keskenyebb gumit szoktak rakni, mint nyárra, de ezt most így adta ki. A vicc a történetben, hogy a Semperitek jobb állapotúak, mint a Dunlopok, de végül is mindegy. :)

Szombathelyi ismerős ajánlott egy autószerelőt, akihez el is vittem a gépet szerdán. Ott helyben fel is rakta a felnikre a téli gumikat, centírozva is lettek. Mindez 3 ezer Ft volt.

Úgyhogy nyugodtabb lettem én is, meg talán az autó is. Eddig szerintem sosem volt még rajta téli gumi. :)

Ja, meg a gumik felrakása után csodálkoztam, hogy sokkal könnyebben forog a kormány, egyszerűbb mozgatni az autót. Aztán rájöttem, hogy talán azért van, mert a gumis bá' 2 bar-ra fújta a gumikat. Majd egy kicsit lejjebb eresztem. :)
a gumis bácsinál centírozás asszem FIAT szekció a ház mellett:) Semperit Dunlop nem bírt rendesen zúúmolni az a vacak eztet a BIS-tet meg még Kanizsán láttam a bolhapiacon meg eztet is:)

Kommentek

Lajoska

Téli gumi rulez.
Szerdán cseréltem én is, ég és föld a különbség.

A havat igazán letakaríthattad volna az autó tetejérõl. > ;)

Törölt felhasználó

Gumis mühely, Polisor László? :) ))

Buszos Petya

Jó arc az apósod. Én az eddigi apósjelöltektõl mindig csak sört kaptam, igaz az se rossz. :D :D

Horváth András

Lajoska #26196:
1) Ha nem lennének, lehet befigyeltem volna egy corsa seggét a héten a körforgalmi figyelmetlenségem miatt...
2) Alap poén, már vártam. :) A pláne a történetben, hogy még az idényben még nem is esett hav Szombathelyen. :)

Polski #26209:
Hú, errõl múltkor lemaradtam, de majd pótlom. :)

Buszos Petya #26219:
Valóban jó arc a Gyuri. Múltkor erdélyi sört kaptunk tõle egy kartonnal. :) Az a jó benne, hogy jobban csúszik, mint a téli gumi.

Grosso

Még mindig szép az autód! :D

(aztán nehogy megvágjon a rend derék õre, hogy elül 135, hátul 145, nekem pont ez nyomott egyet a latba a 30ezres büntimnél... :S DE NE LEGYEN ÚGY, csak gondoltam szólok. ;) )

És Isten éltessen Bandi! :D :D

Horváth András

Norberto Grosso #26224:
1) Még mindig köszi, nagyon jól esik olvasni. :) Mondjuk a Renike fajta alukkal még szebb lehetne. :) Arról nem is beszélve, hogy félmillió forintot lelkiismeret furdalás nélkül rá tudnék akasztani a kis BIS-re. :) :) :)
2) Nem is tudtam, hogy a büntetésednél ez a különbség is bevágott...:( Járunk páran ilyen különbségekkel, remélem nem fognak lemeszelni a jagellók. A tiédet is sajnálom.:( De köszi, hogy említetted.
3) Köszi Neked is! Éltessen Téged is! :) :) :)

CsuTee

Wow, télleg jók ezek a gummák, van ám rece-fice :D

Polski #26209:
az dúúrva :D :D

Grosso

Horváth András #26233:
1/Nincs mit, ami igaz, az igaz. Majd egyszer egy talin rápróbáljuk a sportcipõket, hogy nézne ki vele! ;)
2/sajnos ez volt az egyik ok, a másik a sportkormányom, a harmadik meg a sötétítés. Azt mondták, méretileg, szerkezetileg azonosnak kell lennie, a minta meg egy tengelyen kell megegyezõnek lennie.
3/Majd június tájékán fog is, ha megérem :D :D

Buszos Petya

Horváth András #26223: Milyen ser volt az? Netán Ciuc, vagy Bucegi? Azok jó cuccok. :D :D :D

Norberto Grosso #26224: Téged átbasztak a jardok. Azért, hogy tengelyenként másmilyen az abroncsok szélessége, azért nem vághat meg, csak azért, ha a felni átmérõje különbözik. Én ezer éve járok elöl 155-ös, hátul meg 165-ös gummákkal és a kutyát se érdekelte igazoltatáskor.
Ilyenért legközelebb pofánröhögni a fakabátot! ;)

VadMacs

Jelentem ezt a BIS -t rendszeresen látom a Tavasz utcában, pár méterre a neked mutatott FIAT - Lancia bolt elõtt. Nagyon gondozatlannak és kókányoltnak tûnik szerencsétlen... :(

Lajoska

Horváth András #26223:
/1: Körforgalom bejáratánál megállt elõtted? Az nem figyelmetlenség, az fékhiba.

Horváth András

Buszos Petya #26243:
1) Egy bizonyos Neumarkt nevû sörhöz volt szerencsém. Nem az ismertek közül való, de nagyon érezni az ízén, hogy "odavalósi". :)
2) Ha igazat mondasz, akkor nyugi van. :) Nagyon nem vagyok tisztában az ilyen jogi cuccokkal, nekem mondhatnának bármit a jagellók.:(

VadMacs #26245:
Hát ott a mocsári pláza parkolóban is eléggé illett rá ez a személyleírás.:(

Lajoska #26248:
A körforgalom kijáratánál megállt a corsa, mert zebránál állt az elõtte lévõ, én meg már lendületbõl rámoccantam a kijáratra...

KeMa

Jaj, a múltkor elfelejtettem mondani, hogy szombathelyen kóbászoltunk a Spar felé, és elmentünk egy lakótelepnél, ahol láttam a kocsid... Most látom, hogy akkor ezekszerint ott laksz :D

Horváth András

KeMa #26261:
Kigyalogoltatok a fõsulitól a zinterspárba? Nemróóóssz. :) Legalább valami helyi ínyencséget vettetek, mondjuk sparos tej, vagy sparos körte?
Hát itt van a ház mellett szegény kisautómnak a csillaggarázsa. :) Igaz, üres a lakásban az egyik szoba, de még nem jöttem rá, hogy hozhatnám fel a negyedikre. :)

KeMa

Horváth András #26266: Neeeeeem, ez ótóval történt, és akkor pont nem suliban voltam, hanem más ügyben voltam szombathelyen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!