2009.01.29-30. Csütörtök - Péntek

Egy újabb kalandos hazaút után újabb bütykölős hétvége következett a jó öreg sárosfai fűtött garázsban.

Csütörtök reggel keltünk útra, hogy megint megtegyük a 150 km-es Szombathely-Sárosfa útvonalat. Szombathely, reggel 9 óra: száraz, nyugodt idő, szerencsére nem havazik, a hajam még tart.

Nem baj a jó idő, mert csak a bal ablaktörlőkar van fent, a másik recéi már olyan kopottak, hogy nem használható. A baj: a bal oldali kar és a pöcök is kopott, egy vacak matricával erősítettem meg, hogy bírja a hazautat. Mert mellesleg a bontóban beszereztem egy szép állapotú ablaktörlőmechanikát, csak nem volt kedvem a fagyban szerelgetni a parkolóban, meg nem is tudtam hogyan kell, gondoltam majd a fűtött garázsban otthon.

Indulás után nem kellett pár kilométer, máris nekiállt eszeveszettül havazni, latyak, hóátfúvás, kamionok, minden volt, a hajam kezdett égnek állni. Az ablaktörlő bírta egy ideig, amíg át nem ázott a papír, amivel tuningoltam. Ez azt eredményezte, hogy minden harmadik faluban cserélni kellett a matricát. Így lehet egy amúgy középnehéz utat extra hardra állítani, jó móka. :)

Csornán, Csizi álnevű utasunk célállomásán pihentünk, szigszalag volt a következő lehetőség a rögzítésre, amit meg is csináltam, majd jó alapos hóesésben tovább indultunk. Tartalékba kaptunk egy gatyát, hátha az jobban rögzíti majd az ablaktörőt, ha nagyobb baj lesz. Lett is. A szigszalag pár kilométer után átázott és az ablaktörlőkar leesett. Mivel előttem, mögöttem és szembe is csak kamionok jöttek, úgy gondoltam, nem megyek vissza érte. Megálltam és a kar és a pöcök közé betekertem az alsógatya címkéjét. Láss csodát, hazáig hiba nélkül bírta, igaz ekkor már 41cm helyett a 33 cm-s lapát volt fenn. (ez hamarabb is eszembe juthatott volna).

Győrben egy kis plusz program keretén belül találkoztam Stiffi kollégával, és átadtam neki a zsírzót, amit még múltkor vásároltam/tunk tömegesen. :) Persze előtte a győri Árkád első emeleti parkolójába menet a sofőr, az autó és a hó közösen elérték, hogy az autó és a korlát érzékenyen érintsék egymást. Ijedtség volt, nagy baj nem lett... Pár horzsolás a lökös jobb részén plusz a festéktől is megszabadultunk vagy 2x2 cm-es részen, de repedés nincs.
Győrben még elmentem a Transit autósboltba, vettem egy pár új ablaktörlőkart, meg egy BIS-es ékszíjat tartalékba. Ez lett volna az első alkalom a klubkártya használatára, de a nagy sietségben elmaradt. :)

Folytattuk az utat hazafe, illetve csak folytattuk volna, mert a medvei hídon balest volt. (Az országhatári hídon egy kamion és egy 3,5 t-s szendvicsbe raktak egy Cliót...), álltunk is vagy másfél órát. Közben persze kifogyott a benzin, mert a sofőr nem arról híres, hogy biztosítsa az elegendő üzemanyagellátást, pedig már a jeladó is működik. :)  Jött egy fuvar a benzinkútig, meg egy 2-3 km-es latyakos-havazós visszagyaloglás az autóig.

Úgy tűnt senki sem akarta, de sikeresen hazaértünk csütörtök délután. Még egy kis csúszkálás is belefért a havas utcában. :)

Péntek délelőtt az ablaktörlőmechanika cserélésével kezdtem a napot, ha tudtam volna, hogy ilyen egyszerű feladat, lehet még Szombathelyen nekiállok... (A WD40 persze nem maradt el most sem!)
Ezután végre kipróbálhattuk az új zsírzópisztolyt: mindkét oldalon kaptak a függőcsapszegek zsírt, jó alaposan. Természetesen Gáboré volt a főszerep megint. Eredmény: még egy lépés a tökéletesség felé, a kormányt kisujjal lehet forgatni. Ilyenek után "rémülök meg" mindig: Milyen lehet ez az autó, ha minden gyári állapotú és tökéltesen működik rajta? Egyszer meg szeretném tapasztalni... :)
Ezeken kívül eszembe jutott, hogy az önindító is vacakol, a bronzkefékre gyanakodtunk. Persze ez nem jutott eszembe Győrben, de öcsém megint kimentett: volt a Pókos cuccok közt egy önindító. Szét is kapta a srác, megállapította, hogy szép állapotúak benne a bronzkefék, de mivel amúgy is dolgom volt Szerdahelyen, benéztem egy autósboltba, hátha vannak kefék. Polskis nem volt, csak Zsigás, megvettem azt, kis reszeléssel jó lehet. Plusz sikerült vennem egy pár 40-es meg egy pár 35 cm-es ablaktörlőlapátot, Valeo márkájút.

Hazaérve a megreszelt Zsigás kefék bekerültek a BIS önindítójába, de a tesztelés során nem vált be, szóval belekerültek a használt pókos bronzkefék. A bendix is kapott WD40-et, nehogy panaszkodjon.

Elölre sok vacilálás után felkerültek a 35 cm-es lapátok, most tetszenek, maradnak ezek egyelőre. A 40-es meg megy tartalékba. Kéne vennem ablakspricniket is, mert a mostaniakat nem lehet rendesen belőni.

Ezek után átnéztem, hol vannak az autón csúnyább kőfelverődések, és lefestettem őket az első lökös csütörtökön szerzett sebével együtt (jobb hiján ugyanolyan pirossal festettem, mint amilyen a kasztni :) ). Hát mit mondjak... Az állandó országutas használat megtette hatását: volt mit festegetni az autón. Még azon agyalok, a kis festékpöttyöket le lehet-e polírozni szép simára. Majd veszek pasztát és kipróbálom.

A kisautó megint a meleg garázsban aludhatott, majd szombaton gond nélkül megjárta Pozsonyt oda-vissza, és még megyünk Tőkésre is, vasárnap pedig egyenesen Kanizsára. Mozgalmas hétvége lett ez megint, de az autó jól teljesített, dícséret érte. :)

U.i.: A héten Dömi segítségével beszereztem egy új BIS főtengelyt, féláron. Köszönet a segítségért, jól jön a cucc a tervezett motorfelújításhoz. A következő ajánlat remélem egy veztengely lesz ugyanilyen árarányban. :) :) :)

U.i. 2: Bütykölés közben megtaláltam az autó régi bajuszakpcsolóit, és megvilágosodtam, mennyivel szebb az, mint ami most van. Következő projekt: szép állapotú bajuszkapcsoló keresése bontóban, mert ami itthon van, annak hiányos a kábelezése.

Kommentek

Dömi

Jelentem a cucc megjött, ha erre jársz szólj, aztán rendezhetünk fõtengely-hajító versenyt! :)

Egér

Kaland-kaland hátán :) :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!