2009.02.07. Szombat

Ma kapott az autó két matricát az első szélvédőre. Az egyik azt igazolja, hogy újabb két évre érvényes a műszakija, a másik meg azt, hogy a károsanyag-kibocsátása is megfelelő mértékű. Mindez 100 EUR-ba került, ami még inkább arra késztet, hogy utánajárjak a hivatalos út lehetőségeinek, de a szlovák hivatalos szöveg olvasása eléggé nem nekem való.

Tegnap Kanizsáról hazafele induláskor elkezdett kopogni a jobb első kerék, meg is ijedtem. De pár méter után abbahagyta, és azóta sem csinálja. Győrbe érve betértem Stiffi kollégához, akitől vettem egy flakon autópolírozó pasztát, és megnéztem a kisautóját, még mindig szép. A pasztát még tegnap kipróbáltam: a fehér tetőn elég sok sötét karcolás lett az eltelt egy évben, nagyon szép kiszedi őket a paszta. Eredetileg a lefestett kőfelverődések pöttyeinek polírozására vettem, azzal viszont még nem volt kedvem foglalkozni. Attól meg duplán nem voltam túl boldog, hogy megint jó pár fehér pöttyel gazdagodott a homlokfal. Alig merem lemosni majd az autót a jó idő közeledtével.:(

Ma hazafele jövet vásároltunk egy szerszámosládát a "Dlidliben". Klasszikus szabású, nem is nagy, de minden belefér, ami eddig a cipősdobozban lakott, és ez talán nem fog széthervadni félévente, ráadásul kicsit áttekinthetőbb is. Mondjuk ezzel együtt még mindig nem vagyok olyan szinten útiszerszámzatilag, hogy felvegyem a versenyt egy átlag Polski tulajjal. :)

Most készültek fényképek, de nincs kábéla, úgyhogy nem tudok őket letölteni a gépről. :)
Ehun a láda (a Lidli honlapjáról:))

Kommentek

KeMa

Raszta-paszta :D

A fehér pettyek az elején azt jelentik, hogy a festék kezd lejövõdni? :(:(:(:(

Horváth András

KeMa #29349:
A fehér pöttyök az elején azt jelentik, hogy túl sokat járok az autóval ócska, kátyús, kamionokkal tömött utakon, a téli mûszakban meg a sózás is megfejeli mindezt.:( Aztán arról már nem tudok nyilatkozni, hogy milyen minõségû festéknek milyen szinten kéne bírnia ezt a megpróbáltatást. Az enyém nem annyira bírja (bár az is relatív, hogy mi a "nem bírja".)

Amint kitavaszodik, nekiállok raszta-pasztázni, mert van munka a kocsin. :)

Buszos Petya

Pakold be a lehetõ legtöbb szerszámot a kocsiba, mert törvényszerû, hogy mindig akkor rohad le a kocsi, amikor nincs nálad szerszám. Mióta bent van egy nagy utazótáskányi tool a kocsiban, azóta még egyszer se rohadt le. :D :D

Horváth András

Buszos Petya #29357:
Teljesen jogos. :) Amíg nem volt benn a hardy-menesztõ-csavarok együttes a csomagtartóban, kétszer halt meg útközben a menesztõ. Amióta velem vannak minden úton, azóta egyszer sem történt ilyen. :)
Egyelõre nem futotta nagyobb készletre, így egy racsnis kulcs van velem 10, 13, 17-es fejekkel, hosszabítóval. Meg pár csavarhúzó, éxíj, 8-as, 10-es, 12-es klucsok, meg ilyenek.

Egér

Buszos Petya #29357:
Horváth András #29363:
Én is egyre több mindent halmozok fel a kocsiban. Teljes tömítés szett, ac, karbi, hardy-menesztõ, rugalmas összekötõ, egy valag szerszám és még kismillió apró kacat. Ettõl függetlenül ma voltunk kint KeMa-nál és vittem az itthoni állományt is és persze pont az nem volt ami kéne. Váltótartó :D Így marad a harcos rükverc és hadonászó váltókar :) Majd Aggteleken :D

Dömi

Én nem nyilatkozom....
:) :) :) :)

Horváth András

Dömi #29377:
Mirõl nem nyilatkozol? A tartalék motorról meg a tartalék váltóról, ami a csomagtartódban van? Vagy a hátsó ülésen épített Praktiker barkácsáruházról? :) :) :)

Steveee

Ha már a szerszámoknál tartunk, nekem a csomagtartóban a gyári kispolskis szerszámkészleten kívül nincs más szerszám. :D :D (Ööö, lehet ezzel nem kéne dicsekednem? :D :D )

CsuTee

R. István #29387:
Ha már szerszámokról van szó, nálam van 2 gereblye meg egy lapát :D

Horváth András

CsuTee #29393:
Meg hozzájuk egy Tibee a hátsó csomagtartóban? :)

CsuTee

Horváth András #29396:
jahh tényleg olyan is volt : o)

Tibee

Horváth András #29396:
:D :D :D :D :D
CsuTee #29399:
Csak önálló életet él. :D :D

Horváth András

Tibee #29404:
Remélem Misivel nem fogsz CsuTee csomagtartójában tartózkodni! Egyikben se! ;) :) :D

Lajoska

Horváth András #29407:
Hacsak CsuTee-.nek nincs Toyotája... (bocs, övön aluli volt, de kihagyhatatlan, kibújt belõlem a kisördög. > ;) > ;) > ;) )

CsuTee

Horváth András #29407:
azzal már nem engedném be :c)

Lajoska #29418:
hát jelen pillanatban Toyota ;)

Lajoska

CsuTee #29428:
Mi Toyota?

CsuTee

Lajoska #29445:
jelen pillanatban csak külsõ erõhatásra tud mozogni ;)

Lajoska

CsuTee #29491:
Akkor az Tolota. :)

CsuTee

Lajoska #29542:
Akkor mi a Toyota? :P

Lajoska

CsuTee #29547:
Ha csak külsõ erõhatásratud mozogni, az tolota. Vagy totojázik...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!