2009.05.04. Hétfő

Szenvedélyesen romantikus hétvégén vagyunk túl...

Optimistán a pozitív dolgokkal kezdem. Sikerült beindítani a múltkor szervált pótmotort, és... Ja! Nincs és, ennyi a pozitívum, aztán jött a szar habbal.

Szedett-vedett csavarokkal rögzítettük a lendkereket, ráadásul azokkal is rosszul, csak mi ezt nem tudtuk... menetrendszerűen le is szakadt a lendkerék, a hat csavar bele is tört a főtengelycsapágyba, meg az a réz vacak is letört a főtengely végéről. Nem volt olcsó tanulság, de most már ezt is tudjuk. Még jó, hogy a váltóharang rajta volt a mocin az önindító miatt, különben a mentőautó vitt volna ela ela ela e-e-e. :D

Ennek ellenére örültem, hogy beindult a moci, nem is kellett sokat bíztatni, legalább. A mexet, önindítót, légszűrőt az autóban lévő mociról raktam át, a pótkarbi is szépen muszikált.

A következő szórakozási lehetőség a mex visszaszerelése, pontosabban a hézag belövése volt a bent lévő mocin. Első egy órás próbálkozás után rájött Gábor, hogy fordítva kötöttem az AC-ra a benzincsöveket (50% volt az esély arra, hogy elkúrjam, gratuláció és vállveregetés, köszönök mindent!). A benzincsövek bíztató megcserélése után következett még pár óra vacakolás, miután kiderült, hogy a mexházban az egyik kábel megtört, amit Gábor megjavított, mostmár végképp nem hasonlít a gyári formájára a mexház, de legalább működik. :) Mindez után sikerült beállítani nagyjából a hézagot, hézagoló nélkül csak úgy érzésre, jó kockás is lett a közlekedés, még rá kell néznem... Kéne egy hézagolót szerezni.

Ezután jobb ötletem nem is támadhatott volna, mint kistesómmal elmenni vezetni tanulni, nem mintha az egyes fokozatot az autóban a szentlélek tartotta volna... Nem sokkal ez után el is eresztette, úgyhogy az egyesem meg a rükvercem is ott maradt a bányató melletti bekötőúton. Majd visszamegyek érte jövő karácsonykor. :)

A félelem és reszketés folytatódott! Az elvesztéssel egy időben a víz is forrni kezdett, sőt spriccelt az alsó csőből. Gyorsan megállapítottam, hogy nem kapcsol a venti és eszembe jutottak a régi szép emlékek, máris a legrosszabbra számítottam. Legyenálldottaneve Csanak mesterrel beszéltem, így el tudtam indulni a megfejtés felé, kiderült, hogy a mágnesszelep nem kapcsolja a ventit. Tovább nem is jutottam, így fogtam, és onnan bevezettem egy kábelt az utastérbe, amit ha testelek, akkor indul a venti.

Levezetésképp még viccből leesett a jobb ablak az ajtóba, azt már rutinból raktam vissza a helyére. :) Summarum: Az autó nem jó, de használható.

Ezzel a technológiával el is jutottam Csanakhoz, aki egy mozdulattal (hogy máshogy) megállapította, hogy a bent lévő skodás hőgomba adta be a törcsit. Megoldás már legalább ismert, jövő héten kéne szereznem egy újat...

Szépen megköszöntem a segítséget, és az ismertetett feltételek mellett ma dicsőségesen megérkeztem Szombathelyre. A venti tökéletesen tartja a 80-85 fokot kis utastérmelegítéssel rásegítve, a kábel vége az elefántfülablak zárja alatt testelődik. :) Hadd dícsérjem meg a kisautót ezúton, ha már a gazdáját nem is. ;) Szívem szerint már nagyon leraknám szegény párát pihenni valahova, mert hallom, hogy kiabál az életéért, de még ezt a kört muszáj volt megtenni vele.

Közben várom a múlt héten megrendelt motorrendberakáshoz és laprugófelújításhoz szükséges cuccokat a Motopoltól, meg az egyes fogaskereket maszekba, oszt annyi.

Ja, ma végig velem utazott lelkes mitfárerem Dorka személyében, aki ha úgy hozta a sors, behúzta a kéziféket is, nagy segítséget téve ezzel a nehézségek közepette! :)

"Kéne sok pénz, meg egy ezres." :)

Szétszerelés Ügyi Minisztérium plenáris ülése Művész úr és az alany Most ehez írjak valami vicceset?:) Lendkerék egy felesleges alkatrésszel Mex helyenként kevésbé gyári megoldásokkal Mex még kevésbé gyári megoldásokkal, de így legalább működik

Kommentek

obrotka gyula

Király vagy!!! :) :) :) :)
Fotó van róla?

Grosso

Nem semmi lehetett. A blogod kezd "elpetyásodni" :D :D :D

Lassan itt is törzsfõnökök, spanyol szappanoperahõsök lesznek majd :D :D :D :D

tunyi1986

szegény raszta bandi..rájár a rúd..
De azért kemény hogy nem vagy tiszta ideg ennyi hiba után :D pláne hogy egymás után sorba jöttek elõ

Egér

Ej te Bandi :D Mókásnak mókás, de kicsit meg inkább nem is. Vigyázz autóra, Bandira, Dorkára, Tesóra :)

VadMacs

...és egészen véletlenül nem a relé kapcsolja azt a nevezetes hûtõventit? A mágnesszelep tudtommal csak egy vákuum körrel játszik... :)

Horváth András

obrotka gyula #33117:
Ha nem kérdezed, simán így hagyom a blogot, azt hittem nem csináltam képeket. :) Pont van amúgy videó is a leszakadásról, de errõl a géprõl nem tudok bejelentkezni a jutibire, meg amúgy is csak fél perc. Pedig elõtte még volt pár sikeres próbálkozás. :) Mindenesetre a fénykép is magáért beszél.

Grosso #33119:
Ezt bóknak vettem engedélyeddel. :D

tunyi1986 #33120:
Olvéjsz lúk on dö brájt szájt of lájf!: :)

Egér #33124:
De csak ha nem haragszol rám azért, mert nem megyek Veszprémbe. :) :( :) :(

VadMacs #33131:
Azzal jáccik ja, de a relébe menõ kábelt ha testelem, csak kattog a mágnesszelep. Ha testelem a mágnesszelepet, akkor megy a venti... A hõgombával viszont para van.:(

CsuTee

Vazeeeee :)
Így eltörni egy fõtengely véget 6 csavarral :P Azért nem lehetett könnyû vald be :D
Látom te is mex-et bújtál ahogy én is :D
Az a venti kapcsolás nagyon extrém :D

Horváth András

CsuTee #33140:
Ja, sokat olvastunk hozzá, hogyan lehet úgy istenigazából elcseszni, de aztán szerencsére elsõre sikerült. :D Nálunk sajnos nem én, hanem öcsém az emetromos szagértõ, mex ügyileg is. Azt a venti kapcsolást meg addig örülj, míg nem láttad!!! Nagyon puruttya, de a lényeg, hogy használható. :D
Sok szerencsét a kisautódhoz. ;) :)

CsuTee

Horváth András #33146:
Egyébként javítható az a törés ;)
Nem kell sok emettomos szakértelem a mex hez, te is meg tudod csinálni, én szépen leültem a ház tövében a hüsre aztán órákat játszadoztam vele, de megérte mert frankó stabil lett az enyém kábelezése, így már bátrabban mászkálok vele :)
A ventit meg mihamarább csinált meg :) És akkor hogy hûtesz vele, mikor látod felmegy 100 fokra akkor visszanyomod 70 alá? :D

Egér

Horváth András #33139:
Sebaj, majd Velencére jöttök :)

Marczin Róbert

Hát... nem egyszerû. :(
Bennem akkor szokott felmerülni a lendkerék reptetés, amikor beleforog a moci a 6-7000-be. olyankor kicsit van para. :D

VadMacs

CsuTee #33140:
Horváth András #33146:
direktbe kapcsoló alkalmatosságot a mûszerfal közelébe, és akkor sincs gond ha út közben üt be a ménkü. :)

VadMacs

Marczin Róbert #33161:
na olyankor kellene a férfiaknak megnyalni... :D :D :D

Marczin Róbert

VadMacs #33164:
Hát... ha nagyon szeretnéd, én férfi vagyok, és meg is nyalhatod. ;) : o) : o) : o) : o) > ;)

Marczin Róbert

VadMacs #33162:
Amúgy én erre esküszöm.
Persze nekünk, nekem nem gyári az autó, de pont az ilyen meghibásodások kizárására iktattam be párhuzamosan egy kapcsolót a hõgombával, hogy bármi is van, lehessen kézzel is kapcsolni. Jelentem eddig egyszer kezdett el forrni a víz, amikor elhittem a lakatosnak, hogy visszatette rendesen a vízcsövet.... DE NEM! :D :D :D :D ;) Mondjuk akkor a kapcsoló sem segített, mert kidolgozta magából a víz mennyiség bõ felét, mire észrevettem a belvárosban, hogy valami nem fasza. :)

Horváth András

CsuTee #33149:
Csanak is mondta, hogy javítható, örülnék is neki, mert úgy tûnik jó állapotban van ez a fõtengely. Az a réz vég külön van a fõtengelytõl meg a csapágytól is?
Már akkor "bekapcsolom", mikor elindulok, így nem megy 85 fölé. :)

Egér #33158:
Ha azt is kihagyom, akkor tarkólövés. Vagy lendkerékkel egy célzott. :)

Marczin Róbert #33161:
Na ezért nem szoktam a mocimat 6000 fölé pörgetni! :c) ;) :c) :D

VadMacs #33162:
Marczin Róbert #33169:
Nekem amúgy régen egy "szaki" csinált egy direkt kapcsolót a mûszerfal alá. Azért kellett, mert akkor szintén nem mûködött a hõgomba, magamnak kapcsolgattam a ventit út közben. :) Annyira volt szaki az arc, hogy fordítva kötötte be a ventit, úgy jártam vele fél évig, mert én is hülye voltam ahhoz, hogy észrevegyem. :)
Mindenesetre tényleg be kéne raknom egy ilyen kapcsolót újra.

CsuTee

Horváth András #33185:
Én úgy tudom külön van az a réz csapocska benne.
Mamám, csoda hogy bemelegszik egyáltalán :P

KeMa

Horváth András #33185: jaj. Ahhoz azért nagyon el kell kötni, hogy fordítva forogjon a venti... jááááj :D

KG

Látom, nem unatkoztál. :)
Lendkerék megabrutál, de a többiért sem irigyellek. :D :D :D :D :D

http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=112

CsuTee

KG #33193:
Basszus ez nagyon kemény:(

Horváth András

CsuTee #33187:
Hát alapjáraton egyhelyben bemelegítem azért elõtte, de amúgy nagyon gyorsan bemelegszik...

KeMa #33192:
És ha azt is hozzávesszük, hogy a ventin van egy "--->" jel, akkor még jááááj-osabb a dolog. :)

KG #33193:
A cikkel azt akartad érzékeltetni, hogy amíg ilyenekrõl nem tud az ember, addig jóízûbben nevet egy leszakadt lendkeréken? ;) :)

Buszos Petya

Aztapicsa, látom elkényeztet az élet. :( Sebaj, fel a fejjel. szerelni úgy tanul meg az ember, ha csinálja, a pozitív hozzáállásod elõtt meg tényleg le a kalappal. Elõfordul mindenkivel hogy elkúr ezt-azt, de legközelebb legalább már tudni fogja a' ember, hogy hogyan kell. Rakd össze jármû, gyere Veszprém. ;)

Grosso #33119: Hát azért remélem, hogy nem. Azt kívánom, anyázós posztból inkább ne legyen egy se. Indiános meg brazilos fasság az lehet. :c)

Horváth András #33139:2.) Ezt bóknak vettem, hogy bóknak vetted. :c) :D :D

KG #33193: Ezért jó a könnyített lendkerék. Ugyanúgy megöl, de legalább könnyebben azonosítható a holttest... :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!