2009.05.27. Szerda

Össze kéne mostmár foglalni, mik történtek az elmúlt hetekben... :)

Az előző bejegyzés utáni napon - miután megrendeltem az új gyári BIS hőgombát - megjavult a most bent lévő. Csanak szerint valami levegő lehetett a rendszerben (pedig előtte légtelenítettem), aztán az szép lassan magától eltűnt. Mindegy, az új hőgomba már megvan, egyszer úgy is akartam venni. :)

A pótmotor persze utazott velem, mert el akartam vinni lakatoshoz vagy bárkihez, hogy kiszedje belőle a hat beletört csavart. Aztán Dorka faterja beajánlotta az ő szerelőjét Kanizsán, el is vittem hozzá a mocit, ki is szedte a csavarokat, fél óra kellett neki a hat csavarra. ;) Na meg csavaronként egy jóféle cseh-szlovák sört, azokkal még tartozom neki. ;) :) Megjegyzésbe leírom, hogy a belefúrós-fordítottmenetes kitekeréses megoldást választotta a májsztró.

Időközben megérkezett a majdnem vaterás első fogaskerék a váltóba, ezenkívül pedig bontóparty volt több felvonásban, mivel a jó öreg szombathelyi BIS aranybányába befututott egy (kívülről) nem is olyan lerúgott kisautó... Jómagamnak szereztem egy szép BIS váltót, amiről még nincs kép. Azt kell tudni róla, hogy ma rakták össze dzsaszt for mí a cuccot, BIS váltó házba egy fasza léges váltó fogaskerekeivel, ami nemcsak arra volt jó, hogy működjön a váltó, hanem arra is, hogy szépen letisztítsák az egész váltót. :) (Azt mondták, hogy azért volt a csere, mert eléggé veszélyes volt már az egyes ebben a váltóban is, így meg tuti ami tuti. :) ) Mindez 8 ezres forintba került. ;)  A további teendő vele az, hogy szerzek rá egy pár belső gumiharangot (mert azok szakadtak voltak, nem rakták vissza őket) meg feltöltöm olajjal.

Magam örvendeztetésére elhoztam még a megszakítóházat is abból a BIS-ből, meg az alapjáratemelő mágnesszelepet, (mert múltkor letörtem az enyémről az egyik sarut. :) ) meg pár apróbb dolgot (műanyag kopoltyúkat oldalról meg elölről az ablak alól, mert mért ne).

Gabi703 kartársnak elhoztam a régóta áhított BIS motortérfedő-kitámasztókart (ezz deszéép :) ), mivel barátunk autójából valaki kispórolta ezt a berendezést. Baz kolléga úrnak pedig elhoztam a BIS-ből a fék-kuplung pedálszerkezetet.

Ezeken kívül vettem egy tetőcsomagtartót is tegnap, mivel holnap reggel indulás leszen négyemberes sokpakkos megoldással Várpalota felé a http://www.pannoniafesztival.hu/ irányába. :) Teljesen alumínium az egész tetőcsomagtartó, unyivjerzálni állítható fajta. Gumik persze már rég nincsenek a lábain, de kipótoltam őket a régi csomagtérszigetelő gumiból vágott darabkákkal. :) (Azt mondanom sem kell, hogy "gumi nélkül" elég veszélyes a tetőn vacakolás, fel is sértettem pár helyen a festéket.:().

A motor meg a váltó most a majdnem munkahelyemen pihennek, mert azok mellé még nehezebb lett volna berakni három embert. :D

Motopolos csomagot még mindig csak várom sajnos, pedig már mehetne minden szép sorjában a motorral meg a laprugóval kapcsolatban.:(

megint mehet bele a csavar a egyes fogaskerék a hőgomba bisbe ez meg itt lakik a közelben szerelőbácsinál ilyenek vannak kertitörpe helyett:)

Kommentek

Plósz Gyula

nah gratula az új cuccokhoz ;) mindig jo dolog szert tenni uj dolgokra. :)

CsuTee

Vazeee mért nem szóltál nekem is???????
Karbija megvan??? Vízcsövei???

Horváth András

Plósz Gyula #34097:
Szomabthelyen nagyon jó cuccokra lehet szert tenni. :) :) :)

CsuTee #34120:
A karbiját már akkor lenyúlták, amikor én elõször láttam.:( Vízcsöveit félrerakták valószínûleg, meg azon kívül is volt ott egy garnitúra bis vízcsõ - elsõ ránézésre gyári állapotú. Szóval azokból biztos lesz, bármikor is akarsz ott venni. ;) :)

Gáspáry László

Sajna szívás van a tömítés garnitúrával. Megpróbálom darabonként megrendelni, hogy karácsonyra legyen motorod :P :P

KeMa

A lendkerékkel legközelebb óvatosabban, nehogy baj legyen belõle. És ne feledD: nagy szakítószilárdságú csavarral kell feltenni, nem mezeivel ;)

KG

Olyan hõgomba egyszer majd kellesz nekem is... :)

CsuTee

Horváth András #34121:
Hol van ez a bontó? Nem lehetne megoldani ,hogy elhozonád nekem vízcsöveket?? :)
Phú peddig a karbi kellett volna nagyon :(

baz

Köszönöm a pedálsort! Nyáritalin csereberélünk, jó magyar forintosokra! :) :) :)
Koszi B

GABI703

Én is megszeretném köszönni a cuccost! :D :D :D

Horváth András

Gáspáry László #34124:
Azóta kéne egy pár gumibigyó is a váltóra. :D

KeMa #34135:
Nagyjából kettõ volt megfelelõ minõségû a hat csavar közül... Azokkal volt is izzadás a kiszedésnél. :)

KG #34159:
Az enyém eladó! Egy bis motortömítésgarnitúra az alku tárgya. ;) :D

CsuTee #34163:
Tuti, hogy megoldható, majd nyári talira viszem, ha kell. ;) :)

baz #34185:
GABI703 #34187:
Hát nagyon szivessssen gyárékék. :)

CsuTee

Horváth András #34373:
Egyáltalán tudod mely csövek kellenek? :P :P

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!