2009.09.21-22. Hétfő-Kedd

HÉTFŐ és KEDD... Azt hiszem kezdem megérteni KG-t és OGY-t, miért tartott ennyi ideig összerakni az autóikat. :)

HÉTFŐ
Vasárnapi megcsúszás után nem is bántam, hogy Gábor a megbeszéltnél később érkezett. Reggel nekiálltam a festésre váró kisebb vasakat (váltó sapkája, lököstartó vasak, szelepfedél, ventiház)) kromofágozni és csiszolni.
Közben érkezett Gábor, igy az alvázvédés előtt a maradék rozsdaátalaktóval lekentem az alváz csúnyább részeit a foltozásoknál. Utána feltoltuk az autó seggét a magasba, majd kitakartam a festésre váró motortérben a kábelköteget vezető patentokat, csavarokat, lyukakat.
Lealapoztam a kisebb vasakat, majd felakasztottam őket száradni.
Gábor persze bejelentette, hogy ő 2-kor lelép, mert nem fejezték be a hétvégi "fusit". Az alvázvédés nagyjából elkészült, a két hátsó kerékjárati iv maradt el, meg még pár helyen jöhet majd még egy réteg alvázvédő. "Holnap reggel 8-ra jövök, aztán folytatjuk". Megegyeztünk, hogy haladjon a száradnivaló rész is, én fogom lefújni a motorteret és a kis vasakat matt feketével. (Nem mert azért vagyok oda, hanem mert ebből volt egy nyúlásnyira a pincében.) Egyébként valószinűleg nem lett volna sokkal drágább a történet, ha kikevertetem a piros szint valahol, de Gábor lelépett, igy időben duplán meg voltam csúszva, mint azelőtt, nem volt időm és kedvem sem futkározni.:(
Életemben először festékpisztolyt fogtam és SAJÁT KEZŰLEGmlefújtam a motorteret és a vasakat. Gyakorlásnak jó volt, sokmindent nem lehet elrontani ezeken...

Majd jött a "Mit csináljunk hamarab" szindróma, igy a kisebb mosandó elektromos alkatrészek felé fordultam, hogy azok száradhassanak. Kezembe került a gyújtáselosztó és a trafó és a mágnesszelep, amiket nem akartam visszarakni a helyükre anélkül, hogy ne legyenek legalább teljesen por- és olajmentesek. Benzin és Brigéciol segitette a munkámat. A trafót még sosem szedtem ki, csodálkoztam is, mikor mosás után piros lett a tengelye. :) :) :)

Ezután nekiálltam a váltónak, mert úgy beszéltük, hogy kedd reggel annak a felrakásával folytatjuk. Mivel nincs két komplett váltóm, leszedtem a régi váltóról a km kihajtást, a toltatólámpa kapcsolót és a rugalmas összekötőt (Csanak rendes volt és adott egy hibátlan gumiharmonikát, igy nem haragudtam magamra, mikor a régit széttéptem.), valamint a váltótartó bakokat és annak tartólemezét.

Annak ellenére, hogy az időjárás elképesztően kegyes hozzám és a "projekthez" már péntek/szombat  óta, még igy sem sikerült mindent megcsinálnom. Sajnos szeptember vége, az már nagyon ott van... fél hét - hétkor már olyan homály van, hogy kint nem lehet tevékenykedni.:( A garázsban meg hely van, de fény annál kevésbé.:( Igy a váltó szétszerelésével zártam a napot.

KEDD, a legelképesztőbb nap...
Reggel 9kor kezdtem a munkát. Lebrigécioloztam és lemostam az "új" váltót, majd kitettem a napra száritani, hogy gyors összerakás, aztán rakhassuk befele, utána jöhet a motor. Nem sokkal később Gábor hiv, hogy a "fusi" még mindig tart, csak délután jön. ("Szombat, vasárnap megcsináljuk, aztán itthon leszek egész héten..." :) ). Nem haragudtam, mivel még mindig nagy csúszásban voltam a szerdai határidőhöz képest.
Aztán folytattam a munkát... Minden egyes fém alaktrészt benzinben vagy brigéciolban mostam, ecseteltem, keféltem, súroltam, hogy ha már többet nem tehtek, legalább teljesen fémtiszta legyen minden. Ekkor kezdett bennem megvilágosodni a tény: Hogy is gondolhattam, hogy gyorsan szétkapom a régit, összerakom az újat és mehet minden a helyére, mikor minden egyes kis vacak alktrésszel eltötök jópár percet, órát? De nem tudtam kihagyni egyet sem!

Az új váltót tehát lemostam nagynyomású sugárral, majd a kisebb alaktrészek tisztitása után készre összeraktam és felöltöttem olajjal és MoS2-s adalékkal. Sajnos a féltengely gumiharang cimen árult utángyárott fost nem tudtam ráerőszakolni a féltengelyre, annyira szűk volt a nyaka! Sose vegyetek ilyet népek, kettőt téptem szét, most csak a jobb féltengelyen van gumi.:(

Ezután néhány alkatrészt újra megmostam, mert a száradás után koszos látszott a kosz.

Délután nekiláttam végre a motornak!
Birgéciolozás és nagynyomású mosás előtt levakoltam a lyukakat, hogy védjem a belesjét a viztől. Leirva csalóka, valóságban nagyon sok időm ment el az ilyen vacakolásokkal és akkor kezdtem valójában megérteni, hogy Gyula vagy KG hogy (volt) képes annyit vacakolni az autóikkal! Én nem mentem sehova már szombat óta, itt vagyok az udvarban és csak az autó 1/5-ödével (vagy mittomé') foglalkozom, nincs homokszórás, nincs szinterezés, nincs szinesre festés, nem kell dolgozni járnom, nem kell főznöm, és mégis annyi időt baszok el csak azzal, hogy olaj-, sár-, pormentes legyen minden alaktrész, hogy egyszerűen csak csodálkozva néztem, hogy már megint este van. Nincs semmi istenités, csak simán felismerések sorozata. :)

Lemostam a mocit (később a maradék koszok miatt háromszor is), sajnos a Brigeci se képes csodákra, sok sötét folt maradt a blokkon, de még igy is tetsztős lett. (Főleg ha a másik mellett nézem. :) ) Ugyanigy jártam el a generátorral és annak tartóival, a karbival, annak tálcájával, (karbit és az alapjárati csavart átfújtam kompresszoros levegővel).

Közben a ventilátort is szétszereltem és lemostam simán mosószerrel. Azon valami irtó ronda szenny van, kemény, kaparni lehet, ami nem jött le, de nem is akartam már vele több időt eltúrni, hagytam úgy. A venti gumijai nagyon rossz állapotban vannak, kéne valami szebb állapotút venni...

Késő délután kezdtem kompletizálni a motort. A maradék vizes helyeket kifújtam levegővel, majd először a megszakitóházat raktam össze és tettem fel, utána a karbit és a generátort. (Egyébként ő is először lett alaposabban letisztitva.) A motor mostmár egészen jól néz ki, még a kuplungszerkezet hiányzik róla, meg egy szétcsapott 17-es fejű csavar a generátor rögzitéséhez, amit remélem Gábor hoz holnap. (Ja, mert kimaradt a sztoriból, hogy Gábor délutáni érkezése szerda reggelre tolódott. :) ).

Közben már sötétedett, ekkor szedtem le a motortében a patentokról a takarást és láttam, hogy néhány körül piros maradt. Utánafestésre már nem volt időm, sajnos marad holnapra.

Napvégeztekor még felraktam a motorra a kipufogót, ettem egy jó kis fokhagymás-tejfölös húst tésztával és közben azon gondolkodtam, hogy hogyan ment el egy komplett napom, ami elvileg simán elég lett volna arra, hogy behozzam a lemaradásom. És még mindig nincs olyan állapotban az autó, hogy berakhassuk a motort, mert hiányzik a ventilátor, a trafó, a mágnesszelep, a kábelek... Arról nem is beszélve, hogy néhány csavarról már most nem tudom, honnan származnak. :) :) :)

Kezdődik a nap Gábor véd A lemosott motortétr, ami nem volt túl bíztató Börze a garázsban Vasak festve Ventihouse Feka motortér Kicsit megfolyt, kicsit igénytelen, de az enyém:) Ez a fele szebb lett, de nem látszik majd Venti Hervadós:( Megtisztult bigyók Emmeg piros:):):) Ezt múltkor bontóztam Száradnak Szárad Kétfajta bis karbitálca Ezt tettük be Ez volt benne Szerelődik összefele Szerelődik összefele Gyári hőgomba A luk, amin s víz csöpögött. Befoltoztuk Régi és új

Kommentek

obrotka gyula

Szófosásod van kolléga? :) :)

Kaptál egy kis ízelítõt, hogy milyen jó szopni, ha maximalista akarsz lenni és mindent becsületesen akarsz megcsinálni. :) :)

Sok sikert a továbbiakban! Úúúúúgyyááááám! :) :)

Egér

Hajrá Bandi :) :) :)
Remélem ennyi szöszmötölés után minden fasza lesz a végére.

Buszos Petya

Toljad neki tess'vér, ne csüggedj! Olajos-retkes aluöntény cuccokhoz próbálj ki valami savas bázisú alufelni-tisztító habot, vagy sprét. Az a rárohadt, beleégett foltokat is kihozza, és lényegesen kevesebbet kell sikálni, mint a Brigóval. ;)

Horváth András

obrotka gyula #38219:
1/ Asszem csak magamat akarom nyugtatni, hogy azért csináltam is valamit egész nap. Meg legyen mit olvasni az unalmas hétköznapokon. :)
2/ Amúgy jól esik ilyeneket csinálni, csak az idõ meg a lehetõségek mindig végesek...
3/ Köszi Kegmájör! :D

Egér #38221:
Köszönöm a biztatást! Holnap átugorhatnál kicsit segíteni. :)

Buszos Petya #38228:
Tenk jó! :)
Majd legközelebb azt is megnézem, most sajnos megint az itthoni maradékokból kellett gazdálkodni.

Képek sajnos ma se lesznek, nincs idõm...

KG

Ez kedves. :)
Azt hiszem azt a mennyiségû munkát amit egy kocsiba lehet ölni, csak az tudja értékelni, aki csinálta, vagy végigkövette élõben az eseményeket.
Látom Te már tudod. :)

Kitartás, és hagyd, hogy az alaposság magával sodorjon! :)

tunyi1986

pfúú mennyi infó :D AZ olajsár vakargatás me4g tisztogatás számomra is ismerõs,úgyhogy tudom mirõl beszész :) Amit a buszos Petya ír az tényleg igaz,ugyanis én is azzal pucoltam le a HGG motorjáról a ráégett cuccokat,vagy fékpor oldó vagy bogár oldó jöhet még szóba,ezek a szerek tudnak dolgozni. (de a gyári motorburkolat festése az elmattul tõlük)

VadMacs

Nocsak, lengyel generátorod van? :)
Marelli megszakítóst meg próbáld majd ki, nehogy úgy járj mint én a kék géppel (még 0 foknál is csörgött 98 -as benzinnel). :)

Horváth András

VadMacs #38260:
Elmot generátorom van. Az új meg a régi megszakítóm is Marelli, remélem nem lesz baj az újjal sem.

Horváth András

VadMacs #38260:
Mért nem használsz címkéket a blogodban? Meg akartam keresni azokat a bejegyzéseket, amikben a generátoraiddal foglalkoztál. :)

VadMacs

Horváth András #38262:
Mindenhez én sem értek. :D
Konkrétan mi érdekel?

Horváth András

VadMacs #38264:
Nem tudom pontosan. :) Csak a bejegyzést olvasnám, amiben ezzel foglalkoztál. Olasz meg lengyel generátor közti különbségek, stb.

VadMacs

Horváth András #38266:
Azt tudom hogy az olasz 2A -el többet tud, szerkezetileg meg természetesen eltérõ a kettõ. Csapágyból 1 legalább eltér, és Csanak szerint a hátsót kissé nehéz kiszerelni a lengyelbõl... :)

VadMacs

VadMacs #38268:
u.i.: Marelli némi változtatással elõfordul más Fiat gépeken, meg ha jól rémlik egy Zaszti típuson is. Öcsém valamelyik Fiat gépérõl (Uno, Tipo vagy Tempra) lekerült generátor pl megszólalásig hasonlít, szénkefe ugyanaz, csak az ékszíjtárcsa feltûnõen más rajta.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!