2009.11.07. Szombat + PAPDÉT!

Az elmúlt hónap fontos eseményeiből összegyűlt egy kosárra való. Szám szerintem öt fontosabb esemény történt autókám körül:
- hűtőventilátor egyes fokozata visszatért a kómából
- meglátogattuk Kaposvárt és Szennát a 2009-es Őszi Találkozó alkalmával
- megszereződött a gyári BIS hátsó ablaktörlőkar FanTomee jóvoltából
- felkerültek a téli gumik a felnikre
- megtörtént az első olajcsere a motorfelújítás óta

Előző bejegyzés örömteli zárszava után újabb problémák következtek a váltóösszekötő körül, mivel az egyik csavar menete elnyalódott. Cserélni nem tudtam, viszont a gyári jellegű önzárós anyacsavarok megoldották a problémát. Azóta a lehetőségekhez képest szépen veszi a sebességeket.

Egy lépés a tökéletesség felé
Október 10-11-i hétvégén meglátogattam VadMacsot, aki segített belőni a kuplung pontosságát, majd felajánlotta, hogy megjavítja a hűtőventi egyes fokozatát. Mivel az még sosem működött az autómban, örömmel fogadtam el az ajánlatot. Azóta a gyári hőgomba és a gyárinál tartósabb minőségű hogyishíjják saru koprodukciójában még egy lépéssel közelebb kerültünk a gyári állapothoz, amiben hatalmas szerepe volt VadMacsnak és a forrrrassztóállomásának, ez úton is ezer köszönet érte! ;)

Október 16-án dél körül Kaposvár felé vettük az irányt, VadMacsékkal mögött haladtunk "konvojban" Dorkámmal az őszi találkozó felé. Néhány óra tescózás után átgurult a sor Szennára, ahol este kellemes mulatozás kezdődött a club legjavának jelenlétében (no azért pár alap arc hiányzott, de megoldottuk... ;) ). A logikusan gondolkodók egy idő után fellőtték a pizsit, páran viszont maradtunk, hogy megvárjuk a hajnalt, nehogy magányosan ébredjen. Volt rágó, volt jégsör és volt ablakban álló KG, aki... De ezt majd máskor. ;) :)
Szombaton gyönyörködtünk egy sort a Szennai Falumúzeumban, ami falumúzeumos viszonylatban nagyon szép állapotú, köszönjük a lehetőséget a szervezőknek. Az ebédet néhány humorista társaságában volt szerencsénk elfogyasztani, az élmény megfizethetetlen. :) Kaposváron csaptunk még egy laza városnézést és forrócsokizást kettesben Dorkával, majd elindultunk haza felé, mert várt minket Kanizsa. :)
Utólag is köszönjük a szervezést FanTomee-nak és a somogy megyei brigádnak- Sajnálom, hogy a szombati napot már nem tölthettük Gabozsváron, pedig emlékezetes eseményekben nem szűkölködött az sem. :) :) :)

Még egy lépés a tökéletesség felé
Mivel a talin nem sikerült megbiznicelni a hátsó ablaktörlő kart FanTomee-val, így néhány nap múlva postán érkezett meg a csomag a szép állapotú szállítmánnyal, amire azóta került egy 35 cm-es Valeo ablaktörlő lapát. Tegnap volt is egy 150 km-es esős tesztutam a legújabb alkatrésszel, hibátlanul üzemel, köszi FanTomee! Most már három darab 35 cm-es Valeo üzemel ezen a kicsi autón. :)

A nap másik említendő eseménye a téli gumik felkerülése az autóra. Ma reggel pedig lecseréltem az olajat a motorban (34500 a kilométeróraállás). Újfent Castrol került bele. A nyári gumik leszolgálták a kb. 33 ezer kilométert, tavasszal új közreműködők után kell néznem. (Vagy valami szélesebb gumik kerülnek fel, vagy veszek 4 rabszolgát minden kerék helyére környezettudatosság okából. :) :) :) ) PAPDÉT! Csak néhány fotóka... Plusz kifelejtettem a feljegyzések közül, hogy az őszi talira elhozta nekem Baz kolléga a komplett padlókárpitot hangszigetelőszőnygestől az ő harmincvalahányezer kilométeres donorautójából. Egyelőre nem tudtam még foglalkozni velük, de kapnak majd egy jó alapos tisztítókúrát és tavasszal bekerülnek az autóba. Még egyszer köszönöm Balázsnak a lehetőséget és a szállítást! ;) :)
Öröm az ürömben: Van mivel törölni az esőt a hátsó ablakról is:) Végre!:) Ázik a takonyban szegényem Már majdnem olyan a segge, mint amilyennek lennie kell Hudaaaaszéles a hátsó gumiii! (145/70 R13:)) Közös fottó a' új családtaggal Ki gondolta volna, hogy ilyeneket lehet találni városi régészeti ásatáson fénkeresővel!?!:D Hát hogy ne hoztam volna el Nem csak július végén hasznosak:) Faternak már van. Szemét.:) Az őszi tali legjobb képe Tunyi által:) Indulációs kép Kanizsán A full polír kezelés megtette hatását;):) Szép sor:) Az (el)szállás épülete:)

Kommentek

Plósz Gyula

képek?

Horváth András

Plósz Gyula #39392:
Jah, azok mindig hiányoznak. :)
Taliról nincsenek képeim, de majd szedek össze a többi arc picasairól a jobbakat.
Többi felírt mutatvány nem túl látványos, de a hátsó ablaktörlõrõl majd holnap kattintok egy képet, mert eléggé egyberakta az autó hátulját az a kis vas. :)

Horváth András

Plósz Gyula #39392:
Na, jobb lett, tesó? :)

VadMacs

Speciel nekem is nélkülözni kellett az elsõ fokozatot, bár véletlenül jöttem rá hogy nem volt (lásd blog), odáig ráfogtam az elõzõ balf*sz tulajokra ezt is. Most hogy elkészült a fékrendszer (majdnem), elvittem egy kis városi körútra a gépet. Hát érezhetõen kellemesebb, amikor nem akarja szétrázni a teljes sebességgel forgó venti a kasztnit. :D

Amúgy beadtam a kékbe szánt karbit az ürgének, meg adtam hozzá doksit. Most várom hogy elkészüljön, ha nem siet akkor lehet addigra készen leszek a váltó cserével is. :)
Amúgy meg remélem sokáig kitart a javított szerkezeted, azért volt baja szerencsétlennek. :)

Horváth András

VadMacs #39469:
1/ Engem is még mindig kellemesen meglep, mikor áll az autó és elsõ fokozatban pörög a venti. Fülelnem kell hátrafelé, hogy halljam, forog-e vagy sem. :) :) :)
Köszi még egyszer!
2/Karbira kiváncsi vagyok!
Ezt a fékszerelõs mutatványt is el kéne tanulnom tõled. :)

VadMacs

Horváth András #39486:
mondjuk Csanakkal volt errõl a sebességrõl eszmecserénk. Õ nyáron tolerálná a max fordulatot, de még csökkentett sebességgel sem üzemel állandóan a venti. A nyári nagyobb hõmérséklet mutatást meg úgyis az okozza, hogy máshol van a hûtõ hõgombája (azon a full sebesség sem segít, dög melegben a hõmérõ mindenképpen többet fog mutatni). Akkor meg had utazzak kellemesebben.
Amúgy nálam van még egy elõnye hogy mûködik: ha garázsba állok be (hátrafelé beállás van rendszeresítve), teljes sebességû hûtõnél úgy felkavarja a port a vizipók, hogy legközelebb indulás elõtt lehet takarítani a gépet. :D

Karbira én is kíváncsi leszek, mert a t*köm tele van ezzel az elb*szott karbival (ami a kéken van - még). :D

Horváth András

VadMacs #39489:
2/ Mert ki kéne végre takarítani a garázst a sok rinyálás helyett! :D

VadMacs

Horváth András #39498:
maraggyámá, így is õsszel takarítok a legtöbbet a kék garázsában. Pár méterre van tõle a sor vége, mellette meg az a szép nagy diófa. Azt' õsszel mindíg befútta a leveleket az ajtó alatti résen a szél. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!