2010.06.02. Szerda

Május harmadik hétvégéje szerelős hangulatúra sikerült.

Szombaton átugrottam VadMacshoz egy órára, aki a frissen vásárolt légesbe való kondit ráhekkelte a BIS-es elosztómra.
Természetesen itt nem ért véget a történet, pontosabban csak itt kezdődött, mivel látta az ember, hogy nemhogy szar a mex kalapácsom, hanem egyenesen likas. :) Jött egy próba az ő Marelli elosztójával, ami nem énekelt szépen, így harmadik megoldásként jött a Zelmotos, ami szintén Macsé, megkaptam kölcsönbe. Ő szépen énekelt, majdnem szebben, mint a szomszéd sportpályán üvöltő Kanizsai Rock-Metááál délután.
Második fordulóban - szintén VadMacs - felfúrta a karbimon a szívászajcsökkentő csavarjának a menetét, mert a 6-os menet már nem létezett benne, valamint megújította a karbitömítést, mert az is hiányos volt. Közben fekete és szakadt ruhába öltözött - egyébként teljesen józan - fiatalok bolyongtak, pisikéltek és feküdtek a garázssor mellett, a Kanizsai Rock-Metááál délután melléktermékeként. :)
A rendszer újbóli összerakása után kurvára nem akart a gép működni, sem a gyújtás, gyorsulás, sem az alapjárat nem volt az igazi. Mivel a szomszéd színpadon megjelentek a Sipőcz Rockband tagjai, akik sem hangszálaikat, sem hangszereiket nem féltek használni, mellesleg a napfényt is lekapcsolták, úgy döntöttünk, hogy a problémát elnapoljuk, olyan állapotban szerencsére leledzett a rendszer, hogy hazajutottam vele.

Vasárnap a karbi leszerelése után kiderült, hogy a szombaton jelen lévő Horváth BIS szakemberek közül az egyik (akit nem Balázsnak hívnak), valószínűleg nem csavarta be kellőképp az alapjárati csavart, így az bátran kiesett és a karbitálcán henteregve mosolygott a pofánkba. Azóta azt is tudom, hogy ez az alak NEM a CO csavar volt. :)
Visszacsavarás és gyújtásállítás után az autó elfogadható állapotúra sikerült, sőt annak tudatában, hogy a tankban 100% E85 lötyög, mondhatni nagyon jó lett.

Ezer köszönet VadMacsnak az önzetlen segítségért, és a kölcsönelosztóért, nélküle szarban lennék még mindig. Nem mellesleg kaptam egy hátsóajtóba szerelhető spricnit is, fizetést nem felejtjük el legközelebb. :)

Pár nappal később észrevettem, hogy a gyújtás ráadása után a műszerfalon nem világít az akksi jel, csupáncsak az olajé. Kiderült, hogy a generátorra menő vékony kábel az L alakú sarunál eltört. Május utolsó péntekén elrobogtunk Győrbe, ahol Csanak ráhelyezett a lila kábelre egy új sarut igényesen, ezúton is ezer köszönet érte. Kis beszélgetés után Dömihez helyeztem át magam, aki némi új és használt alkatrésszel ajándékozott meg. Miután fizetés nélkül távoztam, Sárosfát vettük irányba Dorkával.

Május 29-én, szombaton enyhe korrekciót végeztem a beltérrel kapcsolatban.
Kis porszívózás, törölgetés és észrevételek: Az autó kurvára beázik.
Bal oldalon valószínűleg a tűzfalból hiányzó műanyag patent miatt - orvosoltuk. Jobb oldalon pedig az ablak alatti légbeömlő gumija okoz problémát. Az összes hangszigetelő szőnyeg vizes volt. Nem is raktam vissza őket, feleslegesen áznának, míg nem lesz a szigetelés valami tömítő pasztával kicsit megtuningolva. Ez eddig még nem történt meg.
Újakra cseréltem az első spricniket is - Dömi féle csomagból ugrottak az autóra a kis vackok. A spriccelés újbóli öröme tölt el azóta. :)
Kárpittakarítás közben vettem észre, hogy a féklámpa kapcsoló nem stimmöl: pedál lenyomásakor nem csúszik ki a stift a házból. Ki tudja mióta volt így... Próbáltam WD40-nel orvosolni a problémát, kudarc. Kiszereltem, maradt az előbbi helyzet. Így a KRESZ szabályait áthágva elindultunk vissza Szombathelyre, az út sikeres volt.

Még indulás előtt fontos üzenetek váltottam egy általam meg nem nevezett féllel, fék-futómű mihamarabbi reparálása végett. Írtam is emektromos levelet egy másik félnek kívánságaimról. Nagyon gyors válasz után megrendeltem a megrendelni valót, hiszen hétfőn anyjához készült Lengyelországba, bár ez lehet téves információ. :)

Azonnyomban elérkeztünk a mai naphoz, ami telített volt programokkal.
Reggel munkába mentem. Volna, ha az eső miatt szabadnap nem lett volna, így Zalaegerszegre indultam, ahol az - újból - elkészült felnijeim vártak. A második eredmény szemmelláthatóan sokkal igényesebbre sikerült. Került rá még egy réteg fehérség, már az élesebb fém részeknél is teljesen fed, eltűntek a rózsaszín foltok (egy aprócska helyen láttam még, na :) ), plusz körbe lettek nyomva a hajlatok fehér sziloplaszttal, aminek nem örülök, de már mindegy. Lehet, hogy anélkül is kibírható lenne a mostani állapot. Csak jó lesz egy ideig...
Attila egyébként nagyon korrekt volt megint, valóban garanciális volt a javítás. Valószínű viszek még hozzá néhány felújításra váró vasat.

A nap további programja volt egy találkozó a futár emberrel, aki a Motopoltól hozott küldeményt. A doboz efféle dolgokat tartalmazott.
- 4 kerékcsapágy garnitúra
- 1 BIS Marelli kalapács alappal
- 2 BIS szelepfedél tömítés
- 1 karburátor szivatórudazat ajcsiba (Köszi Laci. :) )
- 1 BIS karbi úszóka
- 2 ablakspricni alátét (milyen jó, hogy hétvégén beraktam az új spricniket, szedhetem ki újra :) )
- 4 váltókulissza gumipersely
- 2 porvédő
- és még egy jobbos első sárvédőt Nagypolskihoz, amit ha nem tudok felrakni a saját autómra, akkor odaadom a Laci barátomnak, akinek történetesen olyan Nagypolskija van, amiből csak azért nem esik ki az első index, mert egy gumipók tartja. ;) :)

A megrendelt listából csupán a BIS karbi tömítés készlet nem érkezett meg, amire Laci azt mondta, hogy valószínűleg nem is lesz. Jöhet a papír, olló és a technikaórán tanultak felelevenítése. :)

Délután beugrottam a munkába, elhozni a gumikat, úgyhogy nap végére megtelt szegény kis szamaram.

Holnap reggel megyek gumiztatni a felniket, tubikontinnyúd. :)

Nem utolsó sorban:
Megkaptam Plósz Gyuszitól postán a még télen vásárolt csomagtér tetőt, amit egyébként hivatalosan Dorkától kaptam karácsonyi ajándékként! Jézuska kicsit késett, de elnézzük neki. :) :) :)
Bobibá:) Na ezért ne vezessük a Polskinak 165 km/h -s sebességgel:) Tavaszi kis takarítás Fákking vizesek, ember! A bal oldali jó ronda, mostmár mindenki láthatja jó nagy felbontásban.:) Bal oldali eldugult retek Jobb oldali még nem dugult el, de elég retek Helyén tessék Gyúrós Maci és a Szumós Cartman (talán) Viszon'lángos Nyári eső téli gumikkal:) Már megint kiszabadultak a szellemek a kertben, öcsém begyűjtötte a kis rohadékokat Na ezt a pakkot kaptam Dömitől, kivéve a rádillót Na ez a kép mutassa a rádijjjót, ami állítólag működik, Mazsi spanom vágta hozzám 2 éve Ma délutáni állapot Jól mutat Sziloplasz foszlányok rondítják a felületet De amúgy fasza Kolekja Motorwicznych Alkatrészow Motopolu

Kommentek

Bálint Károly

ember, nem semmi szöveg :)
könnyesre röhögtem magam rajta :) :)

KeMa

Conrad Electronic rádijóóóó, jóféle. nekem ilyen van, de még analóg skálakijelzéssel :)

Bálint Károly

ja, és ha nyáritalira nem teszed fel az új csomagtérfedelet, nem kapsz pálinkát :c)

Horváth András

Bálint Károly #44964:
Nyári talin remélem már a kislánkád is tudni fogja, hogy "Ez ám az a bácsi, aki olyan vicceseket írt június elején." :c) :) :c)

KeMa #44966:
Nnna, most már eztet is tudjuk! Szóval Konrád. Szép név. Konrad Adenauer Otto von BISmarckban... az új német melegpornó, szigorúan kiskorúaknak. :) :) :)
Egyébként múltkori bíztatásodon felbuzdulva (a Tesla "fejegységet" tegyem vissza, ami régen volt, mert az dejóóó) elõkerestem szegényt, de tesóm azt mondta, hogy annak már ammen, ki lett belezve még tavaly vagy azelõtt. Pedig visszaraktam volna. :) :(

Bálint Károly #44969:
És mi lesz, ha szavadon foglak, Karcsi apuci? :c) :) ;) :D

Bálint Károly

Horváth András #44970:
/uccsó: ezt úgy mondod, mintha nem lenne nálam ilyesmi :c)

VadMacs

Pusszantom a féklámpa kapcsolódat, van nekem is egy ilyen, pont elõttem az asztalon, ugyanígy járt. :)
Tömítést meg írtam hogy karbi javító szettben elvileg lehet szerezni nálunk a tavasz utcai Fiat bótba'. De majd azért jól megkérdezem megint, ha arra járok. :)

Karbit meg ha hozol, akkor megpróbálhatok a kettõbõl összehegeszteni egy jobbat. :)

Akkor tetszett a rokkoncert? :)
Milyen fasza hogy pár méterre van tõlünk ez a volt téglagyári gödör, legalább az akusztikával nem volt gond. :D

És nem "nem csavartad be rendesen" (a CO csavarnak nézett alapjárati fúvókát), hanem kitekerted. :c)

Bálint Károly #44964:
bezzeg én nem röhögtem, amikor órákon át próbáltam fúrás után az összelegózott gépet mûködõképesre pofozni. Csak néztem hülyén magam elé, hogy mi a f*szért nem akar jó lenni, amikor minden apróságot javítottam, és minimum faszábbnak kellene lennie, nem sz*rabbnak. :D
Másnap aztán kiderült, hogy Bandi bá' CO csavar állítás címén kitekerte az alapjárati fúvókát, oszt' az meg elrepült a helyérõl. Talán kezdek végre belejönni a vizipók doktorkodásba, mert állítólag azóta is megy a gép... :)
Viszont legalább földig részegedhetett Ottó, mert ami szeszt elfogyasztott azon a pár kilóméteren... :c)

obrotka gyula

Vicces blog. :)

Remélhetõleg lesz jó féked is nemsoká. :) :)

Gáspáry László

Vicces, amit írtál mert a nagyautómon kint van a szélvédõn rendszámtábla formájában a kiskacsa felirat egy Poland-Polska társaságában. De anyukám nem lenni lendzsel :P :P :P

Gáspáry László

Gáspáry László #44993:
Tehát azt akartam írni, hogy egy Poland-Polska zászló társaságában ;P

Horváth András

Bálint Károly #44971:
Sosem jutott eszembe rólad ilyen rágalom. :) :) :)

VadMacs #44977:
Karbitömítést ha megnéznéd és találnál is, örülnék. Sok a feltételes mód. :)
Negyedik sor: Nem ilyen egyszerû a dolog! :) Valóban azt hittem, hogy az a CO csavar, ennek ellenére nem csavartam ki. Még ujjal ellenõriztem is, hogy be van-e csavarva, miután kiderült, hogy az biza nem a CO csavar. De úgy tûnik, hogy hiába ujjal nem tudtam mozgatni, nem volt a helyén. :)
Amúgy direkt csináltam, hogy végre okosdjál te is BIS szerelés ügyben. ;) : o) :c) :)

obrotka gyula #44984:
Hát majd szerzek valami megbízható szerelllõket, akik rendesen össze tudják rakni. :)

Gáspáry László #44993:
Aranyos lehet. :) Majd rakjál róla fényképet valamikor valahova. :)

VadMacs

Horváth András #44996:
Aszontad tekertél ki a csavaron etanolra állítás miatt, magától meg csak nem tekeredik ki. :)

Látom vettél szivatóhoz felsõ pillangó rudazatot. Csak nem eleged lett a házi hekkelt utángyártott alkatrészbõl? :)

Apropó: perselyt azért vehettél volna elsõ ablakmosó fúvókákhoz. :)

Horváth András

VadMacs #44998:
1/ Mondom, hogy nem egyszerû. :) Elõtte kivettem, hogy átfújjam levegõvel, utána csak nagyjából csavartam vissza.
2/ A szivatórudazat nemlétét untam meg. :) Mondjuk kéne még hozzá alsó meg felsõ biztosító pöcök is, így nem sokat ér...
3/Spricni alátét címen fut nálam. :D Két kis fekete bolhapöcs a kulissza gumiperselyek között, ha látni akarod õket a képen. :)

VadMacs

Horváth András #44999:
van egy rossz hírem: ez a rudazat nem az ami hiányzik a karbidról, hanem az ami miatt a fedelet nem tudtuk leszedni... :)

Horváth András

VadMacs #45000:
Ezek legyenek a legrosszabb híreid, ember! :) :) :) A hiányzó pöckök viszont itt is aktuálisak. :)

Soma22

Gáspáry László #44994:
elég ha vadmacs felhivja gyuszit, akinek a telefonját én veszem fel, és hitetem el vele hogy az a co csavar, és csavargassa amíg jó nem lesz :D :D :D :D :D :D :D

könnyeztem a polskiban mikor visszaadtam gyuszinak a telefont :D

Tovább is mentem volna, de emlitette hogy a Tiédet berheli :D

Soma22

Soma22 #45022:
upsz, ez Bandinak ment volna

Horváth András

Soma22 #45022:
Akkor végül is te beszéltél VadMaccsal telefonon?
Most erre mit mondjak? Aranyos vagy, vagy szemét? :) :) :) Eléggé kiadhatta Pesten. :)

Buszos Petya

Állat. :D :D :D
Azért egy dedikált Sipõcz rákkbend KAZETTÁT igazán kérhettél volna. :c)

VadMacs

Soma22 #45022:
a hang kurvára nem stimmelt, csak nem értem rá azt tippelgetni, ki a f*sz lehet (KG -t azonnal kihúztam, meg valahol csak beleröhögne a szövegbe, de eszembe nem jutott volna hogy Te vagy a delikvens). :)

Buszos Petya #45047:
legyüssz szerelni legközelebb, a koncert meg részünkre tuti ingyenes. :)

Soma22

Horváth András #45034:
jó lett nem? :D

Horváth András

Buszos Petya #45047:
Nem tudtam pontosan, melyik kazetta hiányzik a Sipõcz kollekcijómból, így nem mertem odamenni hozzájuk. :D

VadMacs #45054:
1/ Nem is mondtad, hogy ilyen turpisság volt. :)

Soma22 #45105:
Ami igaz, az igaz. :) :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!