Archívum: 2007 (9)

2007.12.29. Szombat

Ma beugrottunk Vince bácsiékhoz, megnéztem a motortotot. Szép tiszta lett a tegnapelőtti pucolás végeredményeként. :D Szerintem amit manuálisan meg lehet tenni pucolás terén, azt megtette, homokfúvó nem volt kéznél. A moci azt mondta, már alig várja, hogy újra a helyén lehessen és csapathassa a paripákat! :D Pár kép is készült...
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 5 fotó . 6 komment

2007.12.27. Csütörtök

Ma voltam a festőgyerekeknél, megnéztem hogy állnak Ottóval. Épp egy Audi mellett bulizott a porfelhőben. Szépen le van már gittelve, már csak az autó bal oldalát kell készrecsiszolni. Szegények panaszkodtak, hogy nincsenek ilyen kicsi autóhoz szokva, sok kis felület, sok ív, nincsenek összefüggő nagy felületek. :D Gittelnivaló meg van rendesen, mert sok a hegesztés. Választottam (újra) színt, kicsit élénkebb, vidámabb lett, mint múltkor. Meg megdumáltam szerencsétlenekkel, hogy is kéne elválasztani a fehér tetőt a piros kasztnitól, meg a többi "extra" dologgal is feldobtam a hangulatot (fehér felnik, dísztárcsák, stb...). Aztán a mikorra lesz kész kérdésre azt válaszolta, hogy jövő hét végére készen akarják látni. Fel is vidultam kicsit. :D Lehet, hogy a 126-os napon debütálhat a megújult BIS-em?

Utólag a mai naphoz:
A mai tervezett pogram még az volt, hogy megyek Vincebáékhoz és lepucolom a motort, mivel náluk lett letéve. Megdumáltam vele, hogy neki van a tisztításhoz lötty is, meg hely is. Mentem is az érintetthez, felszerelkezve munkásruhával, de nem volt otthon. Aztán végülis elment az idő, meg a Fabia is kellett faternak, úgyhogy nem lett belőle semmi. Később öcsém barátnője említette Vincebának, hogy mi járatban voltam náluk, de még mielőtt végigmondhatta volna, az öreg már vette is a hozzávalókat, és nagy lelkesedéssel neki látott a pucolásnak, hogy legalább van mit csinálnia. :) Úgyhogy erről is lemaradtam, de legalább a motor mostmár csillivilli, meg a karbi is át lett tisztítva! Holnap, ha belefér, úgy alakítom az utam, hogy beugrok megkukkantani az eredményt, meg akkor vakuzok párat. :D
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 6 fotó . 20 komment

2007.12.24. Hétfő

Ma, karácsony ünnepén kaptam öcsémtől egy pár (41 centiméteres) autóablaktörlőlapátot. Rákérdezősködésem kapcsán a Szervizkönyvben kiderült, hogy Kispolszkira ez a méret túl nagy, ennek ellenére nagyon örültem ennek a pakktikus ajándéknak. :D Meg utólag kiderült, hogy egy vezető-felőli 41-es és egy anyós-felőli 33-as kombináció már bevált Pallagi kollégánál, úgyhogy gond egy szál se. Két okból is örültem az ajándéknak:
- a régi lapátok olyanok, hogy két oldalukon karcolják a szélvédőt
- festés után új szélvédő kerül Ottókába, szóval új szélvédő- új lapát.

Már nagyon várom, hogy tesztelhessem az ajándékokat, már csak azért is, mert akkor már biztos kész az autóm. :D
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . Szólj hozzá!

2007.12.22. Szombat

Ma voltunk öcsémmel Győrben, Csanak átadta a megjavított motort. "Tesztelni" sajnos nem tudta, de manuálisan megforgatva szépen forog körbe. Végül is úgy alakult, hogy nem Csanak teszi vissza a motort az autóba, ha kész a festés, hanem mi. Tehát ma elvittük Vincebá' garázsába, ahol a kiszedés is történt. Szerencsére nagyon segítőkész az arc, azt mondta, probléma nélkül visszateszi ő a motort, még ha én nem is vagyok itthon.

Meg sikerült némi alkatrész-egyezségre is jutni Vincebá és Csanak részéről. Ugyanis Vincebá egy léges-polski-motoros kistraktort akar fabrikálni, amihez sikerült lezsírozni pár alkatrészt Csanaktól.

A BIS-emet nem láttam, de hívtam a festőket. Azt mondta a gyerek, hogy "Há még gittűjjük...". Mondtam, hogy jóvan. Megbeszéltük, hogy majd jövő hét szerdán megkukkantom a verdát. Meg ugyanakkor megyek majd Vincebához, és karácsonyi ajándékként letisztítom a 703 köbcentimet, hogy szép állapotban kerülhessen majd vissza a helyére. ;) :)

2007.12.13. Csütörtök

Tegnapelőtt kiderült, hogy mi a baja a motoromnak, Csanak orvosolta a hibát és ma össze is rakta a lovakat. :D :D :D . Eppicit feldobta a napom. :D :D :D . Akár már mehetne is vissza a kasztniba, csak az épp tőle 50 km-re van, és festik. De egy gonddal kevesebb! ÖRÖK HÁLA CSANAKNAK!!! Jöna tálca Kozel ;)
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 15 komment

2007.12.09. Vasárnap

Ma este hatkor találkoztam Csanakkal és némi akciófilmbe illő mutatvány után elfuvaroztuk a BIS-motort a műhelybe, hogy Csanak újabb derűs napokat (heteket, hónapokat :D :D :D :D ) tölthessen vele. Azt mondta, hogy legszívesebben már ma szétszedné, annyira fúrja az oldalát a kíváncsiság! :D Én más nem tudok mondani, csak hogy: mindent bele Majsztró! :D Kérem kikapcsolni!

2007.12.08. Szombat

Na szóval először is rohadjon meg a 126.hu, mert ha itthon vagyok (értsd: Szlovákiában), sosem műkszik rendesen. Ennek lehet valami ilyen határok közti gondja?:( Mondjuk ez most legkevésbé sem szegi kedvem, mert történt ma velem pár aranyos dolog :) :) :)

Tehát ma fél 3 körül fogtam öcsémet és irányba vettük Tibit, akinél mint már említettem, június 29-e óta lakatolódott Ottó. Mivel az operáció sikeres volt , Ottó 23 hét után átkerülhetett az intenzívről a belgyógyászatra. Trailert sajnos senki sem vágott hozzánk az út során, így maradt a kissé törvénybeütközőbb megoldás: én Fabia be, kötél, végén Ottóka, benne öcsém, egy bukósisakkal megspékelve. (nem mentegetőzés képpen, sőt inkább sajnálatomra elmondom, hogy azért lett ő a vontatott ember, mert az én fejemre nem ment fel a bukósisak - a hajam miatt :D Pedig szívesen abszolváltam volna ezt a kalandot :) ).

Itt jön egy epizódelem: Kb. egy hete feldobta Csanak barátom azt a fenomenális ötletet, hogy buheráljuk ki a motort, hogy amíg festődik a gép, addig ő már foglalkozhasson vele. El is határoztam, hogy átviszem a gyakorlatba, így kértem tőle pár elméleti tanácsot hárombetűsön.

Mindeközben a max. 60 km/h-s gurulás után megérkeztünk három faluval arrébb, és birtokba vettük öcsém barátosnéjéék garázsát. Szerencsénkre otthon volt a szerelőakna és a gazda is.(aki amúgy ex-polskis és van érzése az 1000cm3 alatti motorokhoz :) ). Most látta kb. harmadszor a BISem motorját és megint 10 percig ámult-bámult, és vakarta a fejét :D Aztán egy pillanat alatt átöltözött és felhalmozott 15 kilónyi szerelőszerszámot. "Minnyá kikapjuk onnan!"- jelmondattal el is kezdődött a belgyógyászati műtét. Minden a tervek szerint alakult, először leengedtük a hűtövizet, majd le a légszűrő, benzincsövek, kábelek. Alástócoltuk alulról a motort és a váltót, sebváltó csavarok ki, le a hátfal, és igazából mindenféle komolyabb gond nélkül, szerintem nagyon jó idő alatt - kb. másfél óra - átkerült a BIS motor a Fabia csomagtartójába.

Mivel azok az elvetemült egyének, akik az autómat festik majd, 5 házzal arrébb laknak az utcában, tesómmal áttoltuk a kibelezett gépet, és beparkoltuk az udvarra. Eközben láttam a festőgyerek egész ízlésesen megfestett Nissan 2 ajtós, lapos, nemtudom mi a neve verdáját, egész jó szemmel néztem a mesterre.

Szóval ennyi volt a mai nap története, nekem nagyon tetszett. Megcsillant előttem, hogy lehet a közeljövőben megint autóval járhatok majd Szombathelyre, suliba, talikra és bárhova, ahova akarok.

Töltögetem fel a képeket...Rájöttem, ha nem 2,77 mega nagyságú pikcsöröket akarok felrakni, gyorsabb a töltés :D Ez is valami :D
Mindenféleképp ki szeretném kérni a hozzáértők véleményét a lakatolással kapcsolatban, mert én nem sokat konyítok hozzá.
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 19 fotó . 16 komment

2007.06.29. Péntek

Sajnos nyáron sem vagyok soha otthon, így Ottó felújítása körüli dolgokat öcsém intézi. Még a múlt héten felkészítettem a gépet, kiszedtem belőle mindent, amit lehetett. Ma pedig elvitte tesóm a kiskocsit a lakatoshoz. Elvitel előtt készítettem pár képet is. Az ígéretek szerint július végére kész is lesz...

Cserélve lesz a fél autó:
- mind a 4 sárhányó
- homlokfal
- bal padlólemez
- két külső küszöb
- bal ajtó
- csomagtartó tető

Ezeken kívül minden felesleges műanyag vacak eltűnik az autóról, nagy örömömre :D
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 8 fotó . 2 komment

2007.11.30. Péntek

Üdv mindenkinek!
Hát úgy hozta a sors, hogy én is idekeveredtem, és valami blogfélét fogok írkálni Ottóról, a BIS-emről.
Mivel múlt héten hirtelen felindulásból elneveztem a kis kocsimat (ebből is látszik, mennyire hiányzik már:(), elhatároztam, hogy megajándékozom egy virtuális garázzsal. :) Lehet az is hozzájárult ehez, hogy ma van a névnapom és jobb híján nem tudok márhogy mulatni :D :D :D
Na, szóval a viccet félretéve nem tudok semmi blogszerűséget most ideírni, de szeretném a közeljövőben visszamenőleg leírkodni Ottó körüli történéseket.

Valami Bambino...
Most mutatok pár aktuálisnak mondható képet Ottóról, meg egy szép Bambinot, amit Szombathelyen láttam/látok már egy ideje. Kb. 2 hónapja jelent meg a városban és nagyon szép állapotban van, nem tudom mennyire gyári, mivel még éltemben nem láttam ilyen Pókot...Mikor fényképeztem, pont nem volt rajta hátsó lökös.
Horváth András @ . Fiat 126 BIS . 11 fotó . 2 komment