2008.01.20. Vasárnap

Hazaért a BIS :)

Ma eljött az a nap, amikor végre 7 hónap után újra hazakerült a kis BIS. :D Azért nem írom 189 szmájlival, mert még lesz vele sok munka, míg üzemképes lesz, és olyan lesz, amilyennek elképzeltem! Természetesen arról nem is álmodtam, hogy tökéletesen adja majd át a lakatos az összerakott autót, nem is lett úgy.

Természetesen jó öreg lakatos barátunk, Tibi, nem hazudtolta meg önmagát, megint jó alapos késéssel fejezte be azt, amit ígért. Javaslom meghallgatni a Belga: Jenő című felvételét, a Zigilemez című albumról, mintha Tibi lett volna az ötletadó.

A sztori:
Ezen a héten szerdán került Ottóka Tibihez, aki saját szavaival ígérte meg, hogy szombatra kész lesz az autó. Azt ugye 3 nap, kis jóinulattal. Pénteken öcsémnek azt mondta, hogy vasárnap délelőtt lehet menni az autóért. Ma d.e. 10-kor felhívtam, mondta, hogy délutánra már kész is a kocsi, majd ő hív. Este fél 6-kor telefonáltam, hogy mi a stájsz: még egy ajtót állít be és már kész is. Mondtam egy óra múlva ott vagyunk. Fontos fordulat: egy óra múlva ott voltunk, és KÉSZ volt az autó!

Mármint a körülményekhez képest kész...

Fogtuk Ottót, a Fabia után kötöttük és irány Sárosfa! Mivel akksi nélkül nem igazán adott fényjelzéseket a kisautó, Tibi követett minket az ő autójával, így egész tűrhető volt a negyed órás hazaút.
Este 7-re otthon is voltunk, volt a kisautóval kb. 20 közös percünk, aztán indulni kellett a vonatra Győrbe...Úgyhogy jövő hét péntekig ennyi..:(

Ahelyett, hogy mi a jó rajta, inkább azt mondom, hogy mi a hiba:

- hátsó lökös: nem fogatta fel az oldalsó patentokkal, ez rám vár

- a bal ajtózár tropa, még így "új" ajtóval meg külső kilinccsel is. Otthon van egy bontott, remélem azzal jólesz

- az első fényszórók - mint ahogy arra számítani lehetett - nem szimmetrikusak, egyik beljebb, másik kijjebb...utángyártott **** homlokfal. Valahogy megoldjuk. Az indexek azonban egész tűrhetőek.

- az első csomagtér szigetelőgumijának a felfogatásához nem voltak lyukak a csereelemeken! Emiatt Tibi felragasztotta a gumit, de szerintem valami nem kóser. Elölnézetből látszik a csomitartófedél felfogatásának a csavarja.

- Szlovákiában a műszaki és a zöldpontot az első szélvédőre ragasztják. Tibi barátunk ezeket nem tette át a régiről az újra. Ez még ránk vár.

- a pótkerék alatt fúrt két lukat, mert hiányoltam őket. De nem kezelte le őket... Ez is ránk vár.

- az ajtókat sem állította be tökéltesen, azzal még lesz egy kis mókolás

-az új homlokfalon a vonóhurok, amibe a kötelet kell akasztani, túl fent van, emiatt a karabíneres kötél leszedte a festést:(

-kiderült, hogy a hátsó lökös alatti műanyag bojler( :) ) még a festőknél van. Majd hétvégén elhozzuk :)

Távolabbi tervek:
Felnik fehérre festése, oldalsó beömlők mögötti rész feketére festése, olajbeöntősapka pirosra festése, fehér-piros elválasztás fekete vonallal kontúrozása. Meg még egy rész feketére festése, amit nem akarok elárulni ;) :) :) :)
Az ablakok retkesek, de anyukámnak tetszik a kis gép.:D lesz még vele meló Jimyke bejelölte Ottót.:D

Kommentek

Törölt felhasználó

A csomagtartó kédergumi nemlétetzõ furatait ki szokik fúrogatni, ragasztva szart se fog érni egy idõ múlva. ;)
A "Tibi-féle" lakaosokhoz nekem is volt szerencsém, még a szakma kitanulása elõtt. Ezért õszinte részvétem. :D

Horváth András

Bikádi Gábor #11728:
Hát sajnos nem tudtam, és nem is vettem észre, hogy nincsenek ott az új elemeken a lyukak. De így festés után lehet nem lenne olyan jó kifúrni. Vagy majd akkor, ha majd utána le is tudom festetni azon a részen. Amúgy jól dolgozott az arc, mármint az elemek felrakása fejezetnél. Az utómunkálatok sajnos...mindegy.

nyuszy

Horváth András #11746:
Kurva szép lesz a kocsi :)
Valamire emlékeztet a piros BIS színrefújt lökhárítókkal :D :D :D

obrotka gyula

Ötlet: Terosonnak van egy picsa erõs tömítõ-ragasztója. Lökös tartójáról vágd le a két bütyköt, ami a bódéba megy és ragassz. :) :) :) Elõnye, hogy nem kell fúrni, hátrány akkor lesz, ha eltörik a mûanyag. :) :)

Horváth András

nyuszy #11749:
Bocs, nem akartam! :O
Most nem tudom, hogy a Pop-ra gondolsz vagy a piros BIS-re, amit elbontottál... :O De remélem nem lesz belõle sértõdés vagy koppintás vagy bármi más, de az volt az egyetlen biztos Ottóban, hogy színre fújt lökösök lesznek rajta. A többi meg így alakult.
Amúgy köszi...Még mindig a 126-os nap a határidõ! Remélem nem esek pofára, hogy ennyire hangoztatom! :)

A másik gondom: Nem tudom mi lesz, ha megveszem a Pop2000-resem, mert annak nem áll jól más szín, csak a piros. Szerintem. :)

obrotka gyula #11750:
Megkereslek. :)

nyuszy

Horváth András #11754:
Természetesen nem zavar, nem is azért írtam :)
Csak azt próbáltam mondani, hogy ha már egyszer ugyanilyen színûre csináltam meg a kocsim, akkor legalább biztosan tetszeni fog a tiéd is :)
Viszont ha csinálnál egy piros Pop2000-et, akkor már máshogy gondolnám :D :D

Horváth András

nyuszy #11758:
Értem. :D

Csak érdeklõdök:
Nektek is ilyen kibaszott pixelesen jelenik meg a nagyított kép vagy csak nekem?
Mert a képeket 40%-ra kicsinyítem a Paintben, és lehet emiatt van, ha igen, nem fogom. De lehet csak szar a netem letöltõizéja. :O

CsuTee

Nagyon csini :) Télleg hasonlít a PoP -ra de csak az elõzõ életében,most gondolom csöppet ganyés :D
Az elsõ keréknél mi az a....húúgyfóót? :P

Horváth András

CsuTee #11760:
EHEHEHEHEEE :D :D :D
Az a húgyfót... :D ...mindjárt felteszek az elkövetõrõl egy képet. :D Õ Jimyke, és az elsõ dolga az volt, hogy nyilvántartásba vette a territóriumába bekerült új javakat. :D

CsuTee

Horváth András #11762:
A kis ganyéé :P :P

nyuszy

CsuTee #11760:
Ganyésnak nem mondanám, inkább csak poros.

Törölt felhasználó

Horváth András #11746:
szerintem meg fúrd ki óvatosan, lassú fordulaton , ( persze nem az 1999 Forintos TESCO-s gagyi gyors -mûanyag tokmányos- pisztolyfúrógépre gondolok, hogy azzal dolgozz, hanem legalább egy kulcsos tokmányos barkács Kinzo-ra). Bejelölöd, a furatok helyét, utánna nagyon alacsony fordulaton elõfúrsz neki vadi új 2.5- ös, vagy 3-as fúróheggyel, utánna mehetsz neki a kéder rögzítõ cuccnak megfelelõ átmérõjû fúróheggyel, persze továbbra is alacsony fordulaton, nagyon óvatosan, vigyázva a fényezésre, illetve így elkerülve a fúróhegy esetleges megcsúszását- kiugrását. Meg ügyelj arra is, hogy a végleges furatok akkorák legyenek, hogy megszoruljon bennük a kéder rögzítõelem.
Jó munkát, szerintem a ragasztást hanyagold.

Törölt felhasználó

Bikádi Gábor #11816:
Ja meg a kutyahúgy a felnin királyoss! :P : o)

Horváth András

Bikádi Gábor #11816:
Kösz a tanácsokat, tesómmal átgondoljuk a dolgokat és jól megKinzom a kis gépet. :D

Bikádi Gábor #11817:
:D :D :D

nyuszy #11813:
De még lehet. :D

nyuszy

Bikádi Gábor #11816:
Ezzel egyet kell értsek, de egyébként ilyen célra a teszkósfúró is megteszi.

Törölt felhasználó

Horváth András #11821:
hajrá! :)
nyuszy #11826:
szívtam már vele elég sokat, úgyhogy a tapasztalat beszél belõlem.
Fõként, a nagy baszott kézzelrácsavarós mûanyagtokmánya miatt. A kis hozzáférhetõségû helyeken überszar dolgozni vele, sõt legtöbbször lehetetlen. arról nem is beszélve, hogy a tokmányt kézzel nem lehet (lehetetlenség) jól megszorítani, ezért folyton becsúszik (eltûnik benne) a fúróhegy.
Egy ilyen precizitást igénylõ melohoz, ajánlatos megvenni egy drágább gépet. A Kinzo-t azért ajánlottam, mert nekem is olyan van. 2-3 ezer forintal kerül többe mint a gagyi, de összehasonlíthatatlanok minõségben, és teljesítményben is egyaránt. Nomeg, még mindég nem kerül azért annyiba, mint a Bosch... ;)

THONY

Nagyon szép, tegyél egy hátsó spoilert rá az ablak felé szerintem kafa lesz ;)
És a felnik is lefujjva nem állnának rosszúl, ja de ha kell a felnim neked szolok elöszõr, ha eladom ;)

KeMa

Bikádi Gábor #11830: a KINZO az tuti :D Valóban Kinzoeszköz... Az ívhegesztõjének a markolata nagyon tuti, úgy megkúrt hegesztés közben, hogy megtanultam szaltózni :D

Chris

THONY #11833:
Zsanett alufelnijei is eladóak!

nyuszy

Izé, ilyesmi felnit (mint Thonyé és Chrisé) nehogy vegyél a kocsira, ezek baromira nem illenének rá.
Valami újabb stílusú, fényesebb felni mutatna rajta igazán jól. Pl. baz polír felnije sem illik egy ilyen stílusú autóhoz szvsz., azért is adtam el :)
Itt van amúgy pár próbálkozás, ezeknek jelentõs része olyan felni, amit két évvel ezelõtt lehetett kapni újonnan megfelelõ méretben, emberi áron.
http://nsblog.info/garageblog/ns/624

Horváth András

nyuszy #11826:
Bikádi Gábor #11830:
Asszem otthon van egy blekkendekker fúró, ha mûködik, akkor az szerintem jó lesz. Csütörtökön megyek haza, és ránézünk a gépre. De szerintem sajnos nem ez lesz az elsõ dolog az autón, amíg bírja a gumi, addig marad. De minél hamarabb sort kerítünk az operációra!

És még egyszer kösz a tippeket, elkellenek!

THONY #11833:
Szerintem spoiler nem lesz rajta. A felnik is fehérek leszenk, de amíg az nem valósul meg, addig marad a fehérre festett BIS-dísztárcsa, amit csak fel kell szerelni. Meglátjátok, az még ilyen retek felniken is nagyot dob majd a gépen.

nyuszy #11850:
Aha, emlékszem erre a photopaintes próbálkozásodra. Sajnos nem hinném, hogy egyhamar szert tudok tenni alufelnikre.:(

Chris #11848:
THONY #11833:
nyuszy #11850:
Én sem szavaznék ezekre a fajtákra - az enyémre. Szerintem a fehér tetõhöz fehér alufelni illene a legjobban. Nekem ez az elképzelésem. Leginkább 5 vagy 6 ágú alura gondolok. Majd egyszer...

Fehérre festeni egy szürke alufelnit mekkor a meló? Csak simán fogom és lefestem? :O

Chris #11848:
Milyeneke lesznek helyette?

THONY

Chris #11848:
Van képed róla, csak meglesném ;)
nyuszy #11850:
MiM Roma-át hol lehet lesni, nagyon szépek!

nyuszy

Horváth András #11853:
3. 30-40 körül használtan már nagyon fasza felnit lehet kapni, ha vadászol egy darabig.
4. Alufelnit festeni nem olyan egyszerû. Egy lemezfelnit nem gond, azt csak lecsiszolod, aztán haccóljon. Az alunál viszont nem árt a speciális alumínium-alapozó, különben le fogja dobálni a festéket, mint a mûanyagok.

Horváth András

nyuszy #11858:
1. Szerintem majd ha arra kerül a sor, hozzádfajta vagy OGY-fajta szakikkal majd konzultálok. Múltkor startgumin láttam 2 fajta Alessiot, szerintem azok sem csúnyák. 100 000-bõl megvan 155-ös gumikkal...
2. Na ezt sejtettem... Bár már csak ezen kéne aggódnom. :)

THONY #11857:
2. Keress Pécs környékén egy bordós-téglavörös Kispolskit morcos csomitartófedéllel, na azon meglesheted! ;) :D :D :D

THONY

Horváth András #11860:
:D

Horváth András

THONY #11862:
Jaj, hülyeséget írtam. Azon a morcos autón MIM Ferrara van, a MIM Romát nemsokára egy fehér kispolskin nézheted meg, leginkább Pesten. :D

Chris

Horváth András #11853:
elõbb adjam el...

CsuTee

nyuszy #11813:
a kutya? :P

obrotka gyula

Horváth András #11864:
:) :) :)

Chris #11875:
Azóta eladtam a 145/70 R12-ket, úgyhogy már nem eladóak a Mimek. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

THONY

Horváth András #11864:
Kién láthatom??

Horváth András

THONY #11889:
http://garageblog.net/garageblog/obrotkagyula/4172
:)

KG

Gratula a fetséshez. Szín az el lett találva, jól áll ez a piros a polskiknak.
A tetõt bekockáznám a helyedben. :D :D :D

Horváth András

KG #11895:
Kösz az elismerést. :D Csak azért csináltam, hogy CsuTee ne tévessze össze többé a te meg az én autómat.
2 / Gondoltam rá én is, de sehol sem tudtak kockás festéket adni.:(

CsuTee

Horváth András #11907:
:D :D :D

Törölt felhasználó

KeMa #11837:
a Kinzo hegesztõjét nem ismerem, de a pisztoly, illetve oszlopos fúróját igen. Azok hibátlan, szinte profi szerszámok. ;)

KeMa

Bikádi Gábor #11946: a sarokcsiszolója is teljesen korrekt az árához képest ;)

Törölt felhasználó

KeMa #11951:
azt sem ismerem. Látatlanban ( illetve használatlanban :) ), inkább semmit sem mondok egy szerszámról...

KeMa

Bikádi Gábor #11960: lényeg a lényeg, ár-érték arányban tökéletes. Én pont a fúrógépet nem ismerem, a sarokcsiszolója nagyon nagyon bevált. Csak a hegesztõ rázott meg :D . Azóta nem is szeretnék annyira megtanulni hegeszteni :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!