2009.06.18 - 19. Csütörtök-Péntek

Mar megint hosszu, raadasul ezuttal ekezetek nelkuli bejegyzes olvashato itt!

Majus legvegen megjartuk Varpalotat es a Pannonia Fesztivalt. Az egyes-rukverc hianyat potoltam sok utassal es meg tobb pakkal. A fesztival mellesleg nagyon jo volt, a tisztason levo ingyenes parkoloban fesztival a fesztival mellett hangulat tombolt, satrak helyett autokkal es sok embernek latszo targgyal. Polskis szemszogbol nezve megint sajat karomon tanultam (ez a mai bejegyzes visszatero rejtett nepi motivuma lesz): a jol megpakolt tetocsomi ala kevesnek bizonyult a csomagterszigetelo gumi, at is szakitotta azt es a festekbe is beleagyazodtak a muanyag nelkuli tartolabak. Ugyanehez tartozik az is, hogy a teton levo pakkok nem voltak osszecsomagolva, igy a lelogo hatizsakvackok, muanyagbiztositok osszekarcoltak a tetot, szep fekete foltok is lettek rajta. Polir kene neki, csak elfelejtettem, hova raktam a Stiffitol vasarolt pasztat...

Negy napos delirium utan jonak lattam elindulni eszak fele, teljesen ismeretlen uton (Varpalota-Kisber-Komarom , ahol olyan emelkedok voltak, hogy kettesben mentem 40-nel hegynek felfele, es tudtam, ha megallok, soha nem indulok el tobbe. Cserebe a taj karpotolt, gyonyoru az a videk! Kis itthoni nyaralas es autonagytakaritas utan ujra Szombathelyre erkeztunk.

Aztan volt ket es fel pihenos hete a Kisautonak, majd felporgettuk az esemenyeket. Gyors lelkesedestol futotten elhataroztam, hogy csutortokon hazajovok, mivel itthon lesz tesom, es osszedobjuk vegre a laprugot meg az alvazat is megvedjuk mindentol.

Csutortok
Az egyik fo ok az volt, hogy csutortokon megerkezett a regota vart Motopolos csomag. Volt benne nagyon sok alkatresz:

Motorhoz:
- motortomitesgarnitura
- gyuruszett
- elso-hatso szimeringek
- hatso fotengelycsapagy

Laprugohoz:
- gyari felutkozo bakok
- felso gumiagyak
- szilentnel atmenocsavar
- szilentek

Plusz egy rakat kuszobdugo. A sok cucc lattan teljesen meg is feledkeztem arrol, hogy megis mi kell egy alaprugo korrekt felujitasahoz (kozepso osszefogo csavar, kengyelek, amiket megrendeltem, de nem erkeztek meg meg).
Indulas elott beszereztem egy alapozofesteket, egy flakon rozsdaatalakitot es brigeciolt, majd bepakoltam a kocsiba a potmotort es a potvaltot (ez is befert kenyelmesen :) ). Csanakon Csanaknal el is helyeztem ezeket letetbe, majd rovid beszelgetes utan indultam haza, hiszen tesom mar vart.

Itthon felbakoltuk az autot es Gabor lerobbantotta rola a laprugot. Megzsirozta a csapszegeket (A jobb oldali valami miatt nem akar zsirzodni, talan rossz a csavar rajta.), en meg lemostam nagynyomasuval az auto aljat. A multkor beszerzett bontott laprugo osszerakasahoz kello cuccokat kisse tulbizakodva egy masnapi gyori beszerzout alkalmaval kivantam potolni, ami el is jott a mai nappal.

Pentek
Sajnos sem a Transitban, sem a Beniben nem volt sem kozepso csavar, sem kengyel. Beniben vigasztalaskepp vettem egy laprugotarto also alubakot, ez volt az utolso az uzletben, sajnos nagyon leepult a polskis reszleguk. Valoszinuleg a Motopolon kivul sehol sem lehet kapni ilyeneket kulon, csak rugoval egyutt. Vegso megoldaskent betertem a Kossuth utcai bontoba, es vettem egy szep allapotu laprugot azzal a cellal, hogy ez marad egyben; szilentcsere, rozsdaatalakito, alapfestek es alvazvedo felvitele utan bekerulhet az autoba (Ezer koszonet Laceeee-nak a tippert es a segitsegert, az eredeti otlet butitott verzioja valosult meg, de igy is egesz korrekt lett). Annyi eszem nem volt, hogy Gyorben keressek egy boltot, ahol kaphatok laprugotarto anyacsavarokat, akkor meg nem tudtam, hogy milyen kovetkezmenyei lesznek ennek... Tudniillik a regi laprugo levetelekor eltort egy vagy ket anya, amik helyett ugy gondoltam majd veszek masikat Szerdahelyen. Bejartam a 3 legnagyobb vasas boltot, de sehol sem volt. Ezutan ocsem Jawa Mustang tipusu motorkerekparjan atrobogtunk a szomszed faluba, ahol szinten nem volt egyik vasasnal sem ilyen csavar. De a motorozas udito volt, megha csak utas is voltam, reg ultem motoron. :)

Egy nappal korabban meg nem gondoltam, hogy egy csavar hijjan fog meghiusulni az egesz laprugocsere. Pedig ez kovetkezett be.
Kisse megtorve, de folytattuk a munkat. Ha mar marad bakon a kocsi, akkor legyen rendesen megvedve a korokozoktol az alja. :) Csiszolas, rozsdatlanitas es alapkezeles (Csak ahol kellett! :) ) utan Gabor megtoltotte a pisztolyt es szetlotte az auto aljat, nagyjabol a tuzfalig minden gyonyoru fekete lett a Dinitrol kozremukodesevel. Ugyanolyan toldozott-foltozott a kulso-belso dob, mint azelott, de mar nem piros-szurke festekkodos, hanem egysegesen fekete, ami azert joval szebbet mutat. A laprugotarto elemtol kicsit feltem, de nem annyira veszes. (A jobb oldali bak kulso felen van atrohadva a fem, az rozsdatlanitva es fujva lett, a tobbi reszen par helyen rozsdafoltok.). Ezenkivul a masfel ev utan katasztrofalisan kinezo elso csomitarto alja is csiszolva-alapozva es alvazvedve lett, sokkal jobb ranezni arra is. :) A gyori laprugo megkapta a tervezett felujitast, most pedig varja, hogy jovo heten szerezzek nehany hasznalhato anyacsavart. Addig pihenes ujra, en meg megnezem, hatha Plosz Gyuszi Szombathely fele teved a nagy kek verdajaval. ;) :)

Holnapra is van dolog, le akarom csiszolni es festeni a kerekivek egyes reszeit, ahonnan nagy szeretettel ugral le a festek az egeszseges gittreteg felol.:(:(:( (Tul sok kell az ilyen negativ tapasztalatbol, hogy az ember ezekbol tanulva meg tudjon kesobb epiteni egy tokeletes autot, nem tudom lesz-e ra lehetosegem valaha...) Ezenkivul remeljuk, egy kis uregvedes is belefer majd a holnapi programba.
Eltelt a vasárnap is, szebb idő volt, mint szombaton, úgyhogy lekapartam-csiszoltam-alapoztam-festettem a kerékívek csúnya részeit. Messziről szépek... "Falun elmegy, városban meg nem nézik" kategória. :) Ezen kívül az apróbb kőfelverődéseket és hibákat is lefestettem hasonló stílusban. És a végén pár kép a hátsó biztonsági övről Csutee és Gabi kérésre.
Meg tancolni is lehet mellettuk:) Csak a szokasos? Gabor az auto alatt A munak kezdete, a laprugo vege Meglepodtem, hogy ilyen gorbe:) Ott felette az a jobb oldali legfelsorol tort le. Szal ezert ert bele a jobb eleje az ivbe sokszor. Ejszakai muszak Uj kedvenc kep: a repulo Polski Az elso mosas utan Bodottaaa Orooom Nem szep itt mar semmi... A fujkalos ember es nyugodjek nagypapa atomkompresszora Alapozva Ha tudtuk volna, hogy olyan rohadt suru az alvazvedo, akkor nem vacakoltunk volna a takarassal ennyit:) Elotte Kozben Utana Ez is fekete lett A gep meg egyszer Vegre jobb ranazeni erre is... A Fiat 126 legelcseszettebb resze Maaajsztrooo Balos csunyaság Balos csunyaság alulról Jobbos csunyaság Jobbos csunyaság alulról Balos festve Balos festve alulról Jobbos festve Balos eleje Jobbos eleje Ezt meg jövő héten kéne... Meg ezt is CsuTee-nak Műanyag takaró-beakasztó nélkül Műanyag takaró cucli Rögzítés a belső dobon Kompletta No meg egy kis ízelítő a Jawa gyár kismotor osztályából:)

Kommentek

obrotka gyula

Jó móka lehetett! :) :)
Nem elcseszett az a rész, csak tisztán kell tartani. :)
Akksitálca gyárilag ilyen a BIS-eken?

Horváth András

obrotka gyula #35031:
Igy van, legalabb egy havonta ki kene mindent pakolni es kimosni, porszivozni es foleg szaritani az egeszet. Csak kinek van ahhoz kedve, az olyan bepakolos resze a kocsinak. :)
Akksitalcat lakatos csinalta. Vittem neki egy szap balos padlolemezt. Ahelyett, hogy berakta volna komplett, csak foltozgatott, meg a maradekbol ezt a talcat csinalta. Kicsit szeles lett, nem megy be miatta a potkerek a helyere. Utalom is. :)

obrotka gyula

Horváth András #35033:
Azért volt furi nekem, mert domborított lemez, Gabi703 kocsiján meg ugye tökre nem ilyen volt :) :)

Laceeee

Nem baj, hogy letakartátok mert amikor a mosószivacs serceg a tetõn a rászáradt alvázvédõ miatt az nem vicces :)

Rugó szép lett :)

Ív is szép. Ezért szoktam 150-es papírral kicsiszolni az összes ívet, hogy ne pattanjon meg ilyen csúnyán a festék (csak rohad :D :D ) Arra majd ecsetelj rá mert így hamar el fognak fogyni a sárvédõk.

Buszos Petya

Látom nem unatkoztok. Ketten utazni egy Jawa Mustangon az azért elég kemény. :c) :D

Horváth András

Laceeee #35079:
Nem volt nagy élvezet takarni, mert a szél megérezte, mi a tervünk, úgy feltámadt, hogy ihaj. :)
Rugó karbantartási tanácsokat ezúton is nagyon köszcsi!
Ezeket az íveket meg nem értem... Nem gondoltam volna másfél éve, mikor kész lett a fényezés, hogy ilyenekkel kell foglalkoznom most.:( Sima papírragasztó leszedi a festéket az íveknél.:( Hogy lehet ez? Mintha a festék alatti alapfesték alatt kezdene rohadni a fém.
Most 180-as papírral csiszoltam ki, mert az volt otthon. Meg ahol lejött, lepattintottam a festék alatti alapréteget, vagy mi az, ahol már barna volt, aztán alapfesték. Ahol meg a takarásnál a sárga papírragasztó húzott le festéket, azt simán utánaecseteltem.
Nem teccik nekem az a dolog, hátul ugyanez van.

Buszos Petya #35085:
Hát szegény Horváth Gábor (a sárosfai :c) ), ha kiszámlázná, mennyi munkadíjjal tartozok neki, át kéne adnom neki az egész autót. :D Meg is jegyezte, hogy csak olyan közös képe van Ottóval, amin õ alatta van. :) Hozzáteszem, nem tudom mi lenne, ha nem segítene ennyit... Csanak a motor mindenese, Gábor meg a többié. :)
Régebben rendszeresen jártunk a Mustangon ketten, most újra nagyon jól megy a kisöreg. Kéne neki egy vagány festés végre, megérdemelné, mert most csak alap fehér. :)

Laceeee

Horváth András #35099:
nem csiszolták ki rendesen a peremeket ás lepattan. Ha valaki nem figyel oda akkor gyakran elõfordul, egyébként ha rendesen ki lenne csiszolva akkor nem történhetne meg.

Lajoska

Hátsó biztiöv, kolléga? Csak nem...?

CsuTee

Tyûû kösszike a képeket. Én most szereztem egy Puntó autóm. bizti övet ami hátul volt, de akkor nem sok esélyt látok hogy fel tudjam rakni:(
Ennek az övnek tudod a márkáját, esetleg hogy miben lehet megtalálni? :)
Egyébként elég gyászos hogy a fényezést követõ közeli idõkben már ilyenekkel kell szórakoznod, sajnálatos:(

Laceeee

CsuTee #35118:
polski gyári hátsó öv. Létezik hozzá.

KG

Szépen megcsinálgattátok a kocsi elejét.
Üregvédést ne felejtsétek ki, sztem az a legfontosabb...

Az autó még mindig tök jó ezzel a színösszeállítással. :)

CsuTee #35118:
Van otthon hátsó öv, ha kell. :)

CsuTee


KG #35122:
Nah sirály, mi péz lenne? :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!